A németeknek azonnal el kell hagyniuk Iránt

2022. november 03. 16:39

Önkényes letartóztatás és hosszú börtönbüntetés veszélye fenyegeti őket.

2022. november 03. 16:39
null

A külügyminisztérium az Iránról szóló frissített utazási tájékoztatójában nyomatékosan eltanácsolta a német állampolgárokat a közel-keleti ország meglátogatásáról, és kiemelte, hogy az ott tartózkodóknak távozniuk kell, mert „önkényes letartóztatás” és „hosszú börtönbüntetés” veszélye fenyegeti őket.

– tették hozzá, rámutatva, hogy a közelmúltban számos külföldi állampolgárt letartóztattak az iráni hatóságok.

Mint írták, a biztonsági szervek több tartományban különösen kemény fellépéssel igyekeznek letörni a nőkre vonatkozó iszlám öltözködési szabályok megsértésére hivatkozva őrizetbe vett Mahsza Amini halála miatt szeptemberben kezdett tüntetéseket, fellépésüknek halálos áldozatai és sebesültjei is vannak, és a demonstrációk közelében jellemzők a nem érintett külföldi állampolgárokra is kiterjedő önkényes letartóztatások.

Ezért a német állampolgároknak nagyon óvatosan kell viselkedniük és mindenképpen kerülniük kell a tüntetéseket és a tömeget, ha a figyelmeztetések ellenére az országban maradnak – emelték ki.

Az 1979-es iszlám forradalom óta a leghevesebb rendszerellenes mozgalommá terebélyesedett tiltakozási hullám elleni hatósági fellépésnek a legutóbbi becslések szerint több mint 280 halálos áldozata van, és tízezernél is több embert tartóztattak le. A német kormány elítélte az erőszakot és kilátásba helyezte az Irán elleni nemzetközi szankciók kiterjesztését. Annalena Baerbock külügyminiszter egy minapi nyilatkozata szerint mérlegelik a többi között, hogy miként lehet a terrorista szervezetek közé sorolni az iszlám köztársaság berendezkedését védelmező Forradalmi Gárdát.

(MTI)

Nyitókép: Guido Kirchner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2022. november 04. 14:52
Végül csak elüldözik az árjákat onnan, PEDIG Irán azt jelenti: árják földje!!!
GyurkaPista
2022. november 04. 14:50
NÁCIK HAZA, NÁCIK HAZA!!! :D
ThunderDan
2022. november 03. 17:36
Halad a Nyugat, na...
szintetikus
2022. november 03. 17:11
Jó lenne ha Irán megtámadná végre Szaúd-Arábiat, egy is csihipuhi mindig jól jön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!