Kiemelt fontosságú az iskolai LMBTQ-marketing a csődközelben lévő Moldovában

2022. november 10. 21:57

Egyre több szülő írja alá a petíciót, mivel nem akarják, hogy az LMBTQ-propaganda beszivárogjon az iskolákba.

2022. november 10. 21:57
null

A moldáv kormány az energiaválság ellenére mindenáron keresztül akarja vinni legújabb tervét, miszerint LMBTQ-kampányokat indítanak az iskolákban. A lépés ellen felháborodott szülők petíciót indítottak, az országban pedig belpolitikai botrányt okozott az ügy.

Ion Chicu volt miniszterelnök az egyik leghangosabb ellenzője a tervnek, úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy 

az emberek nem bírnak megbirkózni a számlákkal, a mindennapi problémákkal, de a kormánynak más sürgős gondjai vannak: az LMBTQ népszerűsítése az iskolákban.

A területi autonómiát élvező Gagauzia oktatási minisztériuma azt közölte, hogy nem fogadja be a kampányt a régió iskoláiba – írja a Magyar Nemzet tudósítója. A tárca indoklásában szerepelt, hogy a moldáv és a gagauz társadalomban mindig jelen voltak a hagyományos családi és lelki-erkölcsi nevelés értékei, így elutasítják a kampányt.

Von der Leyen 250 millió eurót adna Moldovának az energiaválság miatt

Ursula von der Leyen szerint Európa szolidaritása Moldovával megingathatatlan. A támogatási csomag értelmében Moldova januártól 100 millió eurót kap közvetlen támogatásként és további 100 milliót hitelekben gázszükségletei kielégítésére. Az EU további 50 millió euró segítséget nyújt a moldovai költségvetés támogatására.

Igor Dodon volt államfő szerint a Maia Sandu vezette kormánya lépésről lépésre tönkreteszi a hitet, a családot és a gazdaságot. Állítása szerint 

szülőként, a moldovai szülők többségének álláspontját képviselve határozottan ellenzi a homoszexualitás iskolai propagálását. 

A kormányzó párt egyelőre nem reagált a tiltakozásokra. 

Közben majdnem csődbe mennek

A háború okozta miatt energetikai válság rendkívüli mértékben sújtja a kelet-európai országot, a sajtójelentések szerint jelenleg Románia fedezi az ország villamosenergia-szükségletének több mint kilencven százalékát, Bukarest emellett fűtőolajat és 130 ezer köbméter tűzifát is küldött Moldovának. A Gazprom a korábban szállított gáz felét szállítja csak Moldovába. Maia Sandu csütörtökön fogadta hivatalában Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét.

– közölte csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Chisinauban tett látogatása során.

Nyitókép: Bogdan Tudor/AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. november 11. 20:33
Mar meg sem vagyok lepve, amikor valami nagy faszsagon oromkodve ket hulye picsa olelgeti egymast a kiserokepen... :-))
Tehetős Totó
2022. november 11. 17:01
Szorgos méhecske Maja, züm züm.
bandee1
2022. november 11. 14:14
NA, EZ IS LIPSI. DE HELYESKE. KÚRNÁM EZT IS. ERRE JÓK A LIBSIK, HOGY MEGKÚRD ŐKET.
Akitlosz
2022. november 11. 12:17
Valamiért valamit. A kormány ezt nem maga találta ki, hanem ez az EU elvárása a támogatásért cserében. Az EU a buzeránsok uniója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!