Putyin harminc lovat küldött ajándékba Kim Dzsongunnak

2022. november 02. 17:28

A telivérek különleges jelentéssel bírnak az észak-koreaiak szemében.

2022. november 02. 17:28
null

A The Moscow Times arról számolt, be, hogy Észak-Korea és Oroszország újraindította a határokon átnyúló vasúti kereskedelmet. Ennek tiszteletére az orosz elnök nem mindennapi ajándékkal kedveskedett az észak-koreai vezetőnek, Kim Dzsongunnak.

Egy vonat harminc telivért szállított a Haszan–Tumangang határátkelőhöz. Nem véletlen esett a választás ezekre a paripákra:

ugyanis szimbolikus értékkel bírnak az észak-koreai mitológiában és politikai kultúrában

– ismertette a hírportál.

A Moscow Times hozzátette, hogy legközelebb orvosi termékeket szállítanak majd Észak-Koreába, de ennek a pontos időpontja egyelőre még nem ismert – írták.

Nyitókép: MTI/EPA/Alexei Druzhinin

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. november 03. 08:41
Az előzményeket persze nem írják meg, miért küldte a lovakat. Ugye a nagy emberek, ha meghalnak, a lovukat, lovaikat mellé temetik. Kínában is ott vannak az agyaglovak, katonákkal. Most Putyin újbóli feltámadása után, lovakkal együtt, meg hogy most az írások szerint igen rosszul van, megmenti a lovakat. Szerintem ez Jóember cselekedet, kérem ennek megfelelően, ugyanott ajnározni, mint a többi Jóembert. Ugyanabban a lapban, ahol antiPutyinoztak.
foldizs
2022. november 02. 23:31
Abból a népnek csak a ló egy bizonyos alkatrésze jut.
Kivűlálló
2022. november 02. 22:11
"Putyin harminc lovat küldött ajándékba Kim Dzsongunnak" Igaz, hogy 30 ló kevés Észak-Koreának, de legalább lesz mit enni nekik... (legalábbis a hájfejűnek)!
oegyg
2022. november 02. 21:03
Diktátor diktátornak mossa tökeit, szopja faszát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!