Kitört a pánik: földrengés volt Törökország nyugati részén

2022. november 04. 08:27

Törökország jelentős törésvonalakon fekszik, és gyakran rázzák meg földmozgások.

2022. november 04. 08:27
null

Közepesen erős földrengés rázta meg pénteken Törökország nyugati tartományát, Izmirt, ami pánikot okozott a lakosok körében

és romba döntötte egy mecset minaretjét.

A török katasztrófavédelem szerint a 4,9-es erősségű rengés középpontja Izmir Buca kerületében volt, helyi idő szerint hajnali 3 óra 29 perckor történt.    

Legalább két ember megsérült azt követően, hogy otthonát elhagyva félelmében a magasból leugrott – közölte Szulejmán Soylu belügyminiszter. Izmir polgármestere, Tunc Soyer azt mondta, hogy a kidőlt minareten kívül nem érkezett jelentés nagyobb károkról.    

A pánikot, a félelmet és a lakosok riadalmát leszámítva nem kaptunk semmilyen negatív jelentést” – mondta Soyer a HaberTürk televíziónak.   

A földrengés napokkal azután következett be, hogy Izmir megemlékezett a 2020. október 30-án 117 ember életét követelő 6,6-es erősségű földrengés áldozatairól.    

Törökország jelentős törésvonalakon fekszik, és gyakran rázzák meg földmozgások.

MTI / Nyitókép: Google

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmoilfree
2022. november 04. 09:19
Tegnap reggel Erdélyben voltam, amikor 5,4-es rengés volt. Nem kívánom senkinek. Először egy olyan érzés meg hang, mintha elmenne a ház mellett egy gyorsvonat. Aztán meg hullámzott az épület. Brtutál szar érzés. Pedig csak 7 másodpercig tartott.
Igazságpárti
2022. november 04. 08:32
Figyelmeztetés az új török-orosz szállítási megállapodás kapcsán. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!