Videón, ahogy Hszi Csin-ping kiosztja Trudeau-t, majd undorodva távozik

2022. november 17. 05:53

A kanadai miniszterelnök azt próbálta magyarázni, hogy ő hisz az őszinte és nyílt párbeszédben, és a jövőben is erre törekszik majd Kínával, de lesznek, amikben nem értenek egyet.

2022. november 17. 05:53
null

Sokszor hallani Kínával foglalkozó elemzőktől, hogy a kínai kultúra önmagát a világ közepének fogja fel, az uralkodó – legyen az császár vagy pártfőtitkár – pedig alárendeltként tekint a többi vezetőre.

Mi sem illusztrálja ezt jobban Hszi Csin-ping és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök minapi beszélgetésénél a G-20-csúcson, Balin, melyből egy rövid részlet felkerült a Twitterre is.

A felvételen az hallható, hogy a kínai pártvezér arról panaszkodik Trudeau-nak, hogy mindent, amiről zárt körben tárgyalnak, kiszivárogtatnak a sajtónak. Ez nem helyénvaló, az őszinte beszélgetésnek nem ez az alapja – teszi hozzá Hszi. Trudeau azt feleli, hogy ő hisz az őszinte és nyílt párbeszédben, és a jövőben is erre törekszik majd Kínával, de lesznek, amikben nem értenek egyet. Hszi a fordítást meg se várva, Trudeau szavába vágva annyit mond, hogy ennek meg kell teremteni a feltételeit, majd kezet fognak és elsétál.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2022. november 19. 02:19
Máshol ezt írtam:-"Nem tényszerűen nyilatkozik,ellenkezőleg,az ukránokat mosdatja. Elképesztő a mai politikusok mérhetetlen jellemhibája. Épp az jutott eszembe,hogy ezeknél a volt szovjet tagállamok vezetői is tiszteletre méltóbbak voltak. Nem a rendszerről,hanem annak vezetőiről beszélek. Egy kivétel van. Ceausescu." Érdekes,de a maiak nagy hatalommal rendelkező súlytalan valakik. Ahogy írta már valaki,pojácák. Hogy únhatja magát Hszi Csin-ping. Hogy undorodva fordult el? Igen,hiszen csak a protokoll miatt nyújtott kezet,egymás között valszeg hanyagolja. De lesznek még megpróbáltatásai,hiszen egyre furcsább arcok tünnek fel a politika szimpadán,akik talán meg is akarják....puszilni,úgy elvtársiasan. Ez a Trudi rudi nem nézte az október 23-i előadásokat,mert akkor most azt mondhatta volna Hszi elismerő mosolya mellett,hogy " faszomat bele az ideológiákba,nem a zoknim a fontos,beszéljünk őszintén"! Erről lemaradt.
kubota
2022. november 18. 15:51
Ilyen egy "fejlett nyugat" és egy állam találkozása. Előbbi hirdeti a demokráciát, majd beleszar, utóbbi legalább nem hazudik...
Brandon the great Negro
2022. november 18. 11:29
Szerintem nem undor, hanem unalom van a kínai arcán, van annyira diplomata, hogy nem fűzi a kanadai szövegének a végére, hogy bullshit.
Himalája
2022. november 18. 11:19
Kína sok minden, csak nem szabad világ. De megjegyzem, már a nyugat sem az. Már nyugaton sem az a lényeg, hogy mit akarnak az emberek, hanem az, amit Brüsszelben, Davosban megbeszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!