Komoly földrengés volt Indonéziában: legkevesebb 162-en meghaltak

2022. november 21. 17:14

Az 5.6-os erősségű földmozgás Jáva nyugati szigetén történt tíz kilométeres mélységben.

2022. november 21. 17:14
null

A helyi jelentések szerint legkevesebb 162-en vesztették hétfőn életüket Indonéziában és több százan megsérültek, miután földrengés történt Jáva szigetén. Ridwan Kamil kormányzó szerint a fővárostól nem messze lévő Cianjur városa alatt kezdődött a mozgás, a szigeten több ház is összedőlt. 

A helyi katasztrófavédelem az éjjelbe nyúlóan folytatja a túlélőkért való kutatást, ugyanis sokan a romok alatt lehetnek beszorulva. A helyzetet súlyosbítja, hogy a rengés epicentruma sűrűn lakott, ráadásul a gyenge minőségben megépített házak pillanatok alatt összedőltek. Ridwan Kamil szerint legkevesebb 13 ezer embert kellett kitelepíteni a környékről és legalább 2200 épület sérült meg. 

A várostól nem messze lévő kórházban folyamatosak a földrengés miatti áramkimaradások, ezért sok beteget a szabad ég alatt próbálnak ellátni. 

Nyitókép: STR / AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 21. 17:52
Horribilis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!