Brit hírszerzés: Oroszország valószínűleg nukleáris robbanófejektől megfosztott rakétákkal lövi Ukrajnát

2022. november 26. 10:18

„Bármi legyen is Oroszország szándéka, ez a rögtönzés rávilágít arra, hogy Oroszország nagy hatótávolságú rakétakészletei mennyire kimerültek” – olvasható a hírszerzés jelentésében.

2022. november 26. 10:18
null

Oroszország nagy hatótávolságú rakétakészletei annyira kimerültek, hogy valószínűleg nukleáris robbanófejeket távolít el az elöregedett nukleáris rakétákból, és azokat veti be Ukrajnában – olvasható a brit hírszerzés legfrissebb jelentésében.

A hírszerzési adatok szerint felvételek készültek egy lelőtt AS-15 Kent cirkálórakéta roncsairól.

A hírszerzés szerint a robbanófejet  ballasztanyaggal helyettesítették. Így, bár még mindig okoz némi kárt, a hatása közel sem annyira megbízható. A brit hírszerzés szerint Oroszország azt remélheti, hogy az ilyen rakéták csaliként elterelik az ukrán légvédelem figyelmét.

„Bármi legyen is Oroszország szándéka, ez a rögtönzés rávilágít arra, hogy Oroszország nagy hatótávolságú rakétakészletei mennyire kimerültek” – olvasható a jelentésben.

Nyitókép: AFP/ Sputnik 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2022. november 26. 13:37
Mint tudjuk, már márciusban elfogyott a lőszerük. Az ukrán infrastruktúrát is csúzlikkal meg hajítógépekkel iktatták ki.
Zolotarjov
2022. november 26. 13:32
A nagy hatótávolságú rakéta az 3000 km+ . Nem hinném, hogy ilyenekkel lőtték volna Ukrajnát. Fuss neki mégegyszer cikkíró..
Ólat a trolloknak
2022. november 26. 13:07
És Putyin is meghalt a héten megint rákban.
Esvány
2022. november 26. 12:00
A brit hírszerzés legalább a Wikipédián tájékozódhatna! A hidegháború után fejlesztették ki az X-55 (AS-15) rakéták rövid hatótávú (300, ill 600 km) változatát, HAGYOMÁNYOS robbanófejjel. Hülyeség azt feltételezni, hogy az oroszok most szerelnék le a nukleáris robbanófejeket, amikor az USA-val éppen fasírtban vannak és grammra ki kell mérni az erőegyensúlyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!