Beszólt a politizáló németeknek Hazard, a belga csapatkapitány

2022. november 25. 08:48

Inkább focizniuk és győzniük kellett volna a politizálás helyett – üzente Eden Hazard a német válogatottnak.

2022. november 25. 08:48
null

Mint ismeretes a német válogatott szájukat befogó csapatfotót készítettek a Japán elleni meccsük előtt, annak kapcsán, hogy a FIFA megtiltotta nekik a szivárványos LMBTQ-párti karszalag viselését – aki így tenne, az sárga lapot kap rögtön a meccs elején. A németek aztán hatalmas meglepetésre 2:1-re kikaptak Japántól.

Az esetről megkérdezték Eden Hazard-t, a belga válogatott csapatkapitányát.

„Nem kényelmes nekem erről beszélni, mert azért jöttem ide, hogy futballozzak... Nem akartam a meccset sárga lappal kezdeni, kínos lett volna a további meccsek miatt” – mondta a futballsztár.

Hazard hozzátette: szerinte a németek is „jobban tették volna, ha nem csinálják ezt, és inkább a győzelemre koncentráltak volna. Azért vagyunk itt, hogy focizzunk. Én sem azért vagyok itt, hogy politikai üzenetet fogalmazzak meg. Vannak mások, akik megfelelőbbek erre a feladatra. Mi a futballra akarunk fókuszálni.”

 

Fotó: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2022. november 26. 00:41
"Beszólt a politizáló németeknek Hazard, a belga csapatkapitány" Szokásos bulvár címadás. Semmiféle beszólásról nincs szó, megkérdezték, és elmondta a véleményét. Beszólás akkor lett volna, ha magától, kéretlenül beszélt volna erről, mondjuk twitteren vagy más nyilvános platformon. Ez egy teljesen higgadt és észszerű megállapítás, nincs benne semmiféle támadó él.
Natila
2022. november 25. 23:26
A németek csak térdeljenek le azt fogják be a pofájukat.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 25. 16:46
Ok Eden, egyetértek veled. De kedves újságíró, Eden Hazard nem sztárfocista. Sztárfocista az, aki folyamatosan kezdőben van, ha éppen nem sérült. Ő jó focista, de nem nevezném sztárnak. A sztárok Ők: Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Romelu Lukaku és az öregfiúk, Jean-Marie Pfaff, Vincenzo Scifo, Franky Van der Elst.
sober
2022. november 25. 16:42
azt mondja, azér nem tették fel mert nem akart egyből sárga lapot?! ja ez is csak valami dísz normális! ha nincs a tiltás ezek is hordanák! idióták ezek mind! romlott nyugat, dekadencia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!