„Gyilkost és szörnyet neveltetek. Vigyétek!” – üzenetet hagyott egy nő Putyin szüleinek sírján

2022. október 14. 15:41

Őrizetbe vették.

2022. október 14. 15:41
null

Házi őrizet alá vettek egy szentpétervári nőt, miután „politikailag, ideológiailag ellenséges indítékkal megbecstelenített” egy temetkezési helyet – írja a Meduza. A portál szerint a hatvanéves Irina Csibavena október hatodikán egy üzenetet hagyott Maria és Vlagyimir Putyin, azaz az orosz elnök szüleinek sírhelyén.

Kedves szülők! Tömeggyilkost neveltetek fel, vigyétek őt! Annyi fájdalmunk és keserűségünk van miatta. Az egész világ imádkozik a haláláért. Halál Putyinra, egy gyilkost és szörnyszülöttet neveltetek fel”

– szólt az üzenet. 

A rendőrség emberei október 10-én keresték fel Irinát, akit a temető biztonsági kameráiról ismertek fel. Csibavenát őrizetbe vették, átkutatták a lakását. DNS-tesztet végeztettek vele, grafológus is megerősítette, hogy ő írta a levelet, noha ezt ő maga is egyből elismerte. 

A bírósági döntés értelmében Csibavenának november nyolcadikáig házi őrizetben kell maradnia, nem használhat sem internetet, sem telefont. Öt évre börtönbe kerülhet.

Nyitókép: Anatoly Maltsev / POOL / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. október 15. 13:58
Adná az Isten..
szürkeSzarvas
2022. október 15. 07:04
Provokácija.(oroszosan)
Mirákulóziai Mikmuk
2022. október 14. 20:54
Beden-hez képest Putyin a Béke embere. Nem lehet, hogy ez az asszony től sok nyugati propagandát olvas?
Ólat a trolloknak
2022. október 14. 19:35
"a hatvanéves Irina Csibavena" Hát Istenem, nem lehet mindenkinek rendben a szexuális élete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!