Klímaaktivisták odaragasztották magukat az autókiállítás padlójához, majd meglepődtek, hogy rájuk kapcsolták a villanyt és a fűtést

2022. október 21. 13:05

„Megtagadták a kérésünket, hogy biztosítsanak nekünk egy tálat, hogy tisztességes módon vizelhessünk és üríthessünk, míg le vagyunk ragasztva, és kikapcsolták a fűtést” – panaszkodtak.

2022. október 21. 13:05
null

Újabb nap, újabb elképesztő klímaaktivista performansz. Most épp a klímavédő Scientist Rebellion tagjai ragasztották hozzá magukat a Volkswagen wolfsburgi luxusautó-kiállításának, az Autostadt Porsche-pavilonjának a padlójához s a padlón ráadásképp még éhségsztrájkba is kezdtek. A csavar a történetben, hogy ezesetben senki sem zavartatta magát a performansz miatt, a kiállítás napi működése zokszó nélkül folytatódott tovább, amikor pedig véget ért a nap,

az alkalmazottak lekapcsolták a villanyt és a fűtést, s bezártak estére.

A demonstrálók mindezt ellenben erősen zokon vették, az egyik tiltakozó így panaszkodott: „Megtagadták a kérésünket, hogy biztosítsanak nekünk egy tálat, hogy tisztességes módon vizelhessünk és üríthessünk, míg le vagyunk ragasztva, és kikapcsolták a fűtést.”

Az aktivista később is tájékoztatta a követőit a történésekről: „Nem rendelhetünk ételt, csak a Volkswagen által biztosítottat használhatjuk. A lámpák lekapcsolva. Véletlenszerűen, előre be nem jelentve jönnek vakító fényeikkel a biztonsági őrök” – írta. Hozzátette reggel, hogy bedagadt a keze, s orvost kellett hívni hozzá: „Az orvosok megállapították, hogy életveszélyes vérrögök keletkezhetnek a kezemben és javasolták, azonnal szállítsanak kórházba. Természetesen az egészségem a legfontosabb. Elfogadtam, hogy elhagyom ezt a csodálatos csoportot és kórházba szállítottak, az éhségsztrájkot folytatom.”

Nyitókép: Twitter

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ecceeecce
2022. október 24. 15:40
A biztonsági őrök helyett én pumped gabót küldtem volna rájuk, hogy ne érezzék magukat méltalanul.
B_kanya
2022. október 22. 21:27
Anno még mikor kaigeli is elempés volt kiláncolták magukat a Közgép elé, persze csak jó időben :)
Rizsa
2022. október 22. 09:48
Aki másnak apajtosz . Annak megapátosz kenve. Szóval ennyi értek aktivisták.
kozmosz
2022. október 22. 00:42
Kíváncsi vagyok, hogy mi történne, ha hangyákat öntenének a nyakukba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!