Amerikai botrány – Szaúd-Arábia kitálalt Biden próbálkozásáról

2022. október 13. 10:37

Az amerikai elnök az olajtermelés korlátozásának halasztását akarta elérni, hogy a félidei választások előtt elkerüljék az újabb üzemanyagár-növekedést.

2022. október 13. 10:37
null

A Szaúd-Arábiai Királyság Külügyminisztériuma hosszú közleményt adott ki a nemrég bejelentett olajtermelés-korlátozással kapcsolatban. A közlemény lényege, hogy  

Biden azt akarta, hogy halasszák el a döntést a félidős választás utánra, mert nem akart azelőtt népszerűségromboló üzemanyagár-emelkedést.

Mint írták teljes mértékben visszautasítják az Egyesült Államok kijelentéseit, amely szerint a tettük politikai indíttatású volt. Kifejtették, hogy az olajtermelés-korlátozást kizárólag gazdasági tényezők befolyásolták. Hozzátették, hogy az OPEC+ csoport valamennyi tagállama támogatta a döntést.

Hozzátették, Szaúd Arábia „az Egyesült Államok kormányával folytatott folyamatos konzultációi révén tisztázta, hogy minden gazdasági elemzés azt mutatja, hogy az OPEC+ határozat egy hónapos elhalasztása – a felvetetteknek megfelelően – negatív gazdasági következményekkel járt volna”.

 

Kapcsolódó

Kontra: Biden azért udvarolt a szaúdi hercegnek, hogy megússza a választási kudarcot

Na, így bízzuk a biztonságukat a világ csendőrére. Bővebben!

Na, így bízzuk a biztonságukat a világ csendőrére.

Nyitókép: MTI/EPA/SAUDI PRESS AGENCY/SAUDI PRESS AGENCY HANDOUT

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
INB83
2022. október 13. 17:55
Azért ez tényleg érdekes. Biden kiválasztásával egy tökéletes bábot állítottak az USA élére. A kiválasztók viszont nem számoltak azzal, hogy teljesen komolytalanná válnak így a világ szemében. Vajon tényleg nem számoltak ezzel? Vagy a gőg és magabiztosság ennyire vakká tette őket? Erre majd a történelem ad választ.
files32
2022. október 13. 15:56
A képen látszik Ali két szarva.
kecsketenyeszto
2022. október 13. 15:05
Nem értem mit hőbörögtök Bidenen... Nem az a probléma, hogy jön-e elég olaj és gáz, hogy olcsó marad-e a benzin? Mert ha igen, akkor nem lenne célszerű csökkenteni a kitermelést és igaza van Bidennek. Vagy talán megfizetitek piaci áron az üzemanyagot?
Tidal_wave
2022. október 13. 14:37
Annak idején Biden azzal kezdte, hogy gyilkosnak nevezte a szaúdi koronaherceget, aki ellen ő majd fel fog lépni... Hát ne csodálkozzunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!