Észak-Korea újabb ballisztikus rakétákat lőtt ki Japán felé

2022. október 08. 21:04

Phenjan szombaton leszögezte: az Egyesült Államok katonai fenyegetéseire reagálva, önvédelemből hajtotta végre az eddigi rakétakísérleteket.

2022. október 08. 21:04
null

Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger felé – közölte a dél-koreai vezérkar és a japán védelmi minisztérium közép-európai idő szerint szombaton. Észak-Korea két héten belül hetedszer hajtott végre hasonló tesztet.

A rakéták kilövésére órákkal azután került sor, hogy befejeződött az Egyesült Államok és Dél-Korea tengeri hadgyakorlata a Koreai-félsziget keleti partjainak közelében. A gyakorlatozáson az Egyesült Államok haditengerészetének Ronald Reagan nevű, nukleáris meghajtású repülőgép-hordozója is részt vett. Az észak-koreai hadsereg szombaton figyelmeztetett, hogy a Ronald Reagan megjelenése a Koreai-félsziget közelében jelentős negatív hatással van a térség biztonságára.

Phenjan szombaton leszögezte: az Egyesült Államok katonai fenyegetéseire reagálva, önvédelemből hajtotta végre az eddigi rakétakísérleteket, amelyek nem jelentenek közvetlen veszélyt a légi közlekedésre vagy a szomszédos országokra. Egy kedden kilőtt, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta – 2017 óta először – elhaladt a japán szigetvilág fölött.

Az ENSZ határozatai megtiltják Észak-Koreának a ballisztikus rakéták tesztjét.

(MTI)

Nyitókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről készült archív felvételt közöl a legutóbbi észak-koreai rakétatesztről szóló híradás a szöuli főpályaudvaron 2022. október 6-án, miután az észak-koreai vezetés újabb két rakétát indított a Japán-(Keleti)-tenger irányába a főváros, Phenjan térségéből. Két nappal korábban Észak-Korea közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel, amely átrepült Japán felett.MTI/AP/Ri Dzsin Man

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. október 09. 05:51
Ha lenne nekünk, mi is fitogtatnánk!
néhai Ch.Pilot
2022. október 09. 04:02
És ha egy kicsit eltévednek azok a rakéták, az USA nyugati partjáig...
ZeroTadpole8073
2022. október 09. 00:40
Nem Japán felé, azok Kaliforniára mentek volna. Ha Amerika agyfasztkapottproli módra Ukrajnára koncentrál, kapnak egy rossz atomot. Kettőt.
Isten jobb keze
2022. október 09. 00:20
É kórea mindig is hülye volt! Főleg az ott lakó emberek, akik hadják hogy elnyomják őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!