CNN: A krími robbantás után nehéz döntés előtt áll Putyin

2022. október 09. 15:37

A CNN elemzése szerint a hídrobbantás legfontosabb következmény, hogy az oroszok utánpótlási gondjai csak nőnek ezáltal.

2022. október 09. 15:37
null

Bár Kijev nem vállalta a felelősséget a Kercsi-szoros hídjának felrobbantásáért, korábban magára vállalta az oroszok által megszállt Krímben lévő célpontok elleni, nyáron végrehajtott támadások sorozatát – emlékeztet a CNN, amely a robbanás következményeit elemzi.

A CNN elemzése szerint a legfontosabb következmény, hogy az oroszok utánpótlási gondjai csak nőnek ezáltal.

Orosz tisztviselők közölték, hogy szombat estére a híd épségben maradt útszakaszain korlátozott mértékben újraindult a gépkocsiforgalom, és a híd vasúti pályáin újraindult a vonatközlekedés. A teherautókat azonban arra kérték, hogy kompokkal keljenek át a szoroson – jelentette az állami média. A rossz időjárás miatt rázós kompátkelésre vagy rendkívül veszélyes légi teherszállító járatokra lehet most szükség a Krímbe és a frontvonal felé irányuló katonai szállítmányok megerősítéséhez, ami nagyobb nyomást gyakorol a keletebbre, Melitopolon keresztül az Azovi-tenger partján átmenő egyetlen vasúti pályára.

Az is fejtörést okozhat az oroszoknak, hogy szombaton Oroszország Donyeck belsejében lévő vasúti csomópontját is találat érte.

A CNN elemzése szerint Putyin most nehéz választás előtt áll.

Vagy további terheket rak azokra a katonai erőire, amelyek utánpótlási gondokkal küzdenek, vagy részben visszavonja a hadseregét. Utóbbival biztosítaná, hogy a félszigeten lévő jelentős erőforrásaikat ne vágják el.

Putyinnak választania kell, hogy a siker egyre csökkenő esélyével táplálja-e nagyobb ambícióit, vagy pedig egy olyan cél köré csoportosítja erőit, amelynek elérésére nagyobb esélye van. „Az egyik a katasztrofális összeomlás veszélyét hordozza magában, ami az egész brutális ukrajnai kalandját és valószínűleg az uralmát is veszélyezteti. A második azonnali arculatvesztéssel jár, de nagyobb eséllyel tarthatja fenn Ukrajna kisebb részeinek megszállásá” – írja a CNN elemzője.

Nyitókép: AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. október 10. 07:05
A CNN beszél Putyinnal hogy ilyen jól tudja mit gondol? Szánalmas balfaszok gyülekezete! Attól nem is rettegnek, hogy Putyin esetleg odabasz néhány nagyobb bombát, amit még eddig nem tett meg?
zakar zoltán béla
2022. október 09. 21:52
CNN-Ulfkotte
zakar zoltán béla
2022. október 09. 21:51
CNN-Ulfkotte
MZXX
2022. október 09. 19:57
A CNN elemzése. Az olyan, mint a Pravda szerkesztőségi állásfoglalása a Szu idején. Szóval a az Usa demokratái nagyon szeretnék elérni, hogy az oroszok valami dúrvát lépjenek. Provokálnak. Ezt tudja Putyin is. Putyin viszont akkor lépne rosszat, ha felülne a provokációnak. Szóval az oroszoknak a saját útjukat kell járni, nem szabad hagyni kizökkenteni magukat. Mert erre játszanak, az Usa demokraták és a brittek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!