Zelenszkij: Korai még azt mondani, hogy megfordult a háború menete

2022. szeptember 17. 08:34

Az ukrán elnök elmondta, hogy az orosz megszállás alól felszabadított területeken jelenleg is folynak a nyomozati akciók.

2022. szeptember 17. 08:34
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok háborús bűnöket követtek el Ukrajna északkeleti részén, és szerinte egyelőre túl korai megmondani, hogy megfordult-e a háború menete azután, hogy a hónap során Ukrajna „jelentős területeket” szabadított fel a régióban. Zelenszkij bejelentkezésében beszélt arról is, hogy a hetedik hónapja tartó háború kimenetele attól függhet, hogy rendben megérkeznek-e a nyugati fegyverek az országba.

A frissen felszabadított területeken tapasztalt helyezetet a bucsai állapotokhoz hasonlította.

Mint mondta, pénteken 450 embert találtak egy tömegsírban, de emellett vannak emberek, akiknek a holttestét külön földelték el, és vannak, akiket megkínoztak. Akár egész családokkal tették mindezt, tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy vannak-e bizonyítékok a háborús bűnökre, Zelenszkij elmondta, hogy vannak már bizonyítékok, és folyamatosan végzik a helyzet felmérését ukrán és nemzetközi kutatók is. Nagyon fontos számukra, hogy a világ felismerje, mi történt. 

És most kezdtük csak megismerni a teljes igazságot arról, hogy mi történt a Harkivi területnek ebben a részében. Az ENSZ egységei már most előkészítik az alkalmazottaik egy csoportját, akik látogatást tesznek a helyszínen” − fogalmazott. Zelenszkij megismételte, hogy több segítségre van szükségük, gyakorlatilag mindenhonnan. 

Nyitókép: MTI

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papa68
2022. szeptember 19. 12:34
aztán majd kiderül mint Bucsában, hogy ezt is ti tettétek....
Jeney Gottfried Adolf
2022. szeptember 18. 12:03
Lófasz a seggedbe , retkes ukrán geci .
machet
2022. szeptember 18. 05:05
Te mocskos szemétláda,menj a k anyádba.
europész
2022. szeptember 17. 15:08
Szerintem azt kellene megállapítani,hogy mióta vannak a halottak a tömegsírban.Valószínűleg már tavaly is ott lehettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!