Itt az orosz válaszlépés – Ukrajna kritikus infrastruktúráját támadják

2022. szeptember 11. 21:03

„Nincsenek katonai létesítmények, a cél az, hogy megfosszák az embereket a fénytől és a hőtől” – fogalmazott Zelenszkij.

2022. szeptember 11. 21:03
null

Volodimir Zelenszkij Twitter-oldalán erősítette meg a hírt, hogy az orosz hadsereg Ukrajna kritikus infrastruktúráját támadja. 

Teljes áramszünet a Harkiv és Donyeck régióban, részleges a Zaporizhia, Dnipropetrovsk és Sumy régiókban” – írja bejegyzésében Zelenszkij.

Hozzátette: „Az Orosz Föderáció terroristái továbbra is terroristák maradnak , és megtámadják a kritikus infrastruktúránkat. Nincsenek katonai létesítmények, a cél az, hogy megfosszák az embereket a fénytől és a hőtől”.

Nyitókép: AFP

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brabham1963
2022. szeptember 12. 19:10
Rossz hírem van!! Egyre biztosabb hogy az oroszok bevetnek taktikai atomfegyvert és akkor annyi Ukrajnának, Európának!!! Nem veszíthetnek a ruszkik!! Lásd Hirosima, Nagasaki!!
Innogreen23
2022. szeptember 12. 09:27
Tudom hogy furcsán hangzik, de azt azért le kell szögeznünk, hogy ez a háború, a világtörténelem eddigi leghumánusabb háborúja. Talán egyetlen civil áldozat sem lenne, ha az ukránok nem telepítenek katonai eszközöket civil, lásd kórház, iskola, óvoda, bevásárló központ udvarára, parkolójába. A polgári infrastruktúra célzott csapással történő kiiktatása, szintén egy humánus megoldás. Tekintettel arra, hogy az életkörülmények ellehetetlenítése miatt rákényszerítik Ukrajnát, a civil lakosság evakuálására, ezenkívül ellehetetlenítik a harcoló alakulatok hadtáp, logisztikai kiszolgálását. Teljesen egyértelmű hogy egy jelentős Orosz hadművelet előkészítése van folyamatban, mesterségesen késleltetve, ezáltal elegendő időt biztosítva az evakuálások végrehajtására. Más kérdés hogy ezt Zselé és a sleppje nem fogja végrehajtani, hisz a teljes logisztikai eszköz parkját leköti az amúgy jelentéktelen Ukrán ellentámadás biztosítása. Hogy az Oroszok mire várnak az a nagy kérdés. Az amerikai időközi választások nagy mértékben befolyásolják a további stratégiájukat. Ha a demokraták nyernének, akkor indul a meglehetősen drága, a szart is szarrá lőjjük performance. Ha a konzervatív győzelem lesz, akkor az Oroszok örülnek, mert a pénzügyi amerikai támogatás azonnal megszűnik, ergo Ukrajna államcsőd, éhenhal. Az már csak grátisz, hogy közben Európa is. Hát kb ennyi. Azzal a szomorú leendőbeli statisztikai adattal, hogy azok az Ukrán katonai egységek, akik jelen pillanatban három liter gázolajjal a tankban, és kettő darab lőszerrel, lassan Moszkvát ostromolják a kivont föderációs egységek ellenében, ha beindul az Orosz balhé, kb tizenkét óra alatt semmisülnek meg. Nincs légitámogatás, nincs légvédelem, nincs lőszer, nincs üzemanag.
RasPutin
2022. szeptember 12. 09:23
A hős orosz seregek.
vip era
2022. szeptember 12. 09:21
Sötétség és hideg vár az ukránokra.Hajrá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!