Felravatalozták a királynő koporsóját a londoni parlamentben

2022. szeptember 14. 16:53

A koporsót szerda délután a Buckingham-palotából lovak vontatta ágyútalpon vitték a parlamenthez.

2022. szeptember 14. 16:53
null

Felravatalozták szerdán a múlt héten elhunyt brit uralkodó, II. Erzsébet királynő koporsóját a londoni parlament legősibb épületében, a Westminster Hallban.

A királynőt hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, múlt csütörtökön érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján.

Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

A koporsót szerda délután a Buckingham-palotából lovak vontatta ágyútalpon vitték a parlamenthez.

Az ágyútalp mögött III. Károly és három testvére, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja haladt gyalogosan.

Nyitókép: TOBY MELVILLE / POOL / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2022. szeptember 14. 21:08
marha uncsi már az egész......
llnnhegyi
2022. szeptember 14. 19:10
1000 nagy család ( 5-8 gyerekes) életük végéig luxusban élhetnének, csak a koporsóra applikalt drága kövek árából! Mi hasznot hozott a brit királynő a világnak az elmúlt 70 év alatt? Semmit, csak vitt!
annamanna
2022. szeptember 14. 18:00
Pár hónapja Erzsébet elejtette azt a megjegyzést egy tortafelvágásnál, hogy ő már nem számít semmit. Az utolsó kitüntetésosztás videóját néztem ( https://www.youtube.com/watch?v=ZwJQRpf2iXQ ) és csak lestem, hogy valójában a nők nem is pukedliznek előtte, szimplán meghajtják a fejüket és kezet fognak vele, és Erzsébet ezt kénytelen eltűrni. Tehát igazából már őt sem tisztelték formálisan, Károlyt még kevésbé fogják, az egész történet abba fullad, hogy Katalin (oh, bocsánat, Kate Middleton, mert a sajtó egy része a mai napig így nevezi) - szóval hogy ő milyen göncöt vesz magára. Károlynak beleszólása semmibe sincs, a Nemzetközösség pedig bomlik: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220913-iii-karolynak-nehez-dolga-lesz.html https://www.origo.hu/nagyvilag/20220912-mi-lesz-a-brit-monarchiavaliii-karoly-uralkodasa-alatt.html
annamanna
2022. szeptember 14. 17:09
"hosszas betegeskedés után" A halála előtt két nappal korábban még miniszterelnököt nevezett ki és júliusban még kitüntetéseket adott át, végezte a dolgát, júniusban még lazán végigcsinálta a platinajubileumot satöbbi. Egyáltalán nem betegeskedett hosszan, bár nyilván fokozatosan gyengült, de nem volt ágyban fekvő, magatehetetlen beteg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!