Kína innentől jüanban és rubelben fizet a gázért

2022. szeptember 06. 13:40

Megállapodtak a kínaiak és az oroszok, a váltás várhatóan gyengíti a dollárt.

2022. szeptember 06. 13:40
null

A Gazprom és a Kínai Nemzeti Kőolajipari Vállalat (CNPC) a Szibéria Ereje vezetéken keresztül történő szállításért járó fizetéseket rubelre és jüanra váltja át. Az erről szóló megállapodás az orosz cég vezetője, Alekszej Miller és a CNPC igazgatótanácsának elnöke, Dai Houliyan találkozóján született. A találkozóra videokonferencián keresztül került sor a Keleti Gazdasági Fórumon.

A Gazprom sajtóközleménye szerint a találkozó során a keleti útvonalon (a Szibéria Ereje gázvezetéken) keresztül történő gázvásárlásra és -értékesítésre vonatkozó hosszú távú szerződéshez további megállapodásokat írtak alá.

– közölte a vállalat.

Miller úr az új fizetési mechanizmust „kölcsönösen előnyös, időszerű, megbízható és praktikus megoldásnak” nevezte. Véleménye szerint ez egyszerűsíteni fogja a fizetéseket, és „további lendületet ad” az orosz és a kínai gazdaság fejlődésének. Várhatóan az akció gyengíti majd a dollárt.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fecoka
2022. szeptember 07. 09:57
Majd ha az olajat sem USD-ben fogják adni-venni...
ringwoodite
2022. szeptember 07. 03:19
A ruszkik meg Kína együtt kinyirjak ezt a propeller seggu Amerikát.
annamanna
2022. szeptember 07. 02:07
65 embert megölt a 6,8-as földrengés Csengtuban, de a lakók a covidos korlátozások miatt nem hagyhatták el otthonaikat https://444.hu/2022/09/06/65-embert-megolt-a-68-as-foldrenges-csengtuban-de-a-lakok-a-covidos-korlatozasok-miatt-nem-hagyhattak-el-otthonaikat
paraszt baltával
2022. szeptember 06. 19:35
Pusztuljon a dollár!! Vesszen az usa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!