Az Európai Bizottság már készíti a következő szankciós csomagot

2022. szeptember 28. 17:19

Ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jelentette be szerdán.

2022. szeptember 28. 17:19
null

Ursula von der Leyen szerint az Európai Bizottság kereskedelmi korlátozásokat is tartalmazó nyolcadik szankciós csomag elfogadására tett javaslatot Oroszországgal szemben, tekintettel arra, hogy Oroszország folytatja az Ukrajna elleni agressziót.

A javasolt szankciós csomag szerint az EU megtiltaná a repülőgépgyártáshoz használható termékek, bizonyos elektronikus eszközök, valamint egyes kémiai anyagok kivitelét Oroszországba, számos orosz termék importját, szolgáltatások nyújtását orosz vállalatok és hatóságok számára.

Javaslatot tesznek annak a jogalapnak a megállapítására is, amely alapján meghatároznák az orosz olajár felső határát. 

– közölte az Európai Bizottság elnöke.

(MTI)

Nyitókép: Dursun Aydemir/AFP

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dolll
2022. szeptember 28. 23:06
Ursula! Az nem baj, ha valaki hülye. Csak ne legyen szorgalmas!
Jason Bourne
2022. szeptember 28. 21:27
"Az uniós importkorlátozás legkevesebb hétmilliárd euró bevételtől fogja megfosztani Oroszországot" De lesz helyette 19 Milliárd USD bevételük.
röviden
2022. szeptember 28. 21:09
Ha gödörben vagy, áss szorgalmasabban.
ertönszena
2022. szeptember 28. 20:53
Meddig tűri még az istenadta ojrópai démosz, hogy a tengerentúlról távvezérléssel irányított androidok tereljék őket a szakadékba. Vajon mennyire birka nép az európai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!