Brutálisan megdrágult a gáz, miután leállt az Északi Áramlat 1

2022. szeptember 05. 12:33

Csak hétfőn közel harminc százalékot drágult a gáz tőzsdei ára.

2022. szeptember 05. 12:33
null

Az energiaellátással kapcsolatos aggodalmak miatt a gázárak az egekbe szöktek, miután Oroszország bejelentette, hogy nem nyitja meg újra az Európába vezető fő gázvezetékét. A holland nagykereskedelmi gáz egy hónapra előre jelzett nagykereskedelmi ára, amely Európa számára viszonyítási alapnak számít, a hétfői korai kereskedésben 30%-kal emelkedett.

Az Északi Áramlat-1 gázvezetéknek szombaton kellett volna újra megnyílnia, miután három napig leállt.

Az orosz állami tulajdonú Gazprom energiaipari vállalat azonban közölte, hogy szivárgást talált.

Európa azzal vádolja Oroszországot, hogy az ukrajnai konfliktus miatt a gázszállításokkal zsarolja az európai országokat, amit Moszkva tagad. A nagykereskedelmi árak az elmúlt hetekben nagyon ingadozóak voltak. A múlt héten meredeken zuhantak, amikor Németország bejelentette, hogy gáztárolói a vártnál gyorsabban töltődnek fel.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovacsicsG
2022. szeptember 05. 18:22
Kedves Ursula von der Leyen , mondja csak, hogyan is működik az orosz gáz ársapkája, amitől majd olcsó lesz?
LancelotDuLac
2022. szeptember 05. 15:06
Esett a gáz világpiaci ára xDDDD "Az európai gázárak eséséről cikkezik a sajtó, ami így is maradhat, mivel a gáztározók töltöttsége jobban áll a korábban prognosztizáltnál, illetve a francia elnök, Emmanuel Macron tárgyalásainak köszönhetően Algéria több földgázt szállít Európába.... Orbánék szopatják a magyarokat, ahogy a covid idején is....hazudnak és lopnak a magyaroktól - ennyi!!!
Pelso j.
2022. szeptember 05. 14:05
Nem leállt, hanem az orosz elzárta, hogy ezzel is feljebb nyomja az árat.
Haramia
2022. szeptember 05. 14:04
Egyszer arról i szó volt, hogy más államok éppen a németeken keresztül kapják. Ha ez igaz, akkor lesz itt még érdekes írás és fejlemény dögivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!