„Azt hiszem, már nem maradhatsz sokáig hatalmon” – orosz politikusok Putyin lemondását követelik

2022. szeptember 12. 20:22

Ő nem uralkodó, hanem egy munkavállaló, aki fizetést kap az adóinkból – fogalmazott Ksenia Torstrem önkormányzati képviselő.

2022. szeptember 12. 20:22
null

Tizennyolc moszkvai és szentpétervári önkormányzati képviselő közleményt adott ki, amelyben Vlagyimir Putyin lemondását követelték – adta hírül a The Guardian.

„Mi, Oroszország önkormányzati képviselői úgy gondoljuk, hogy  Putyin elnök tettei ártanak Oroszországnak és polgárai jövőjének. Követeljük Vlagyimir Putyin lemondását az Orosz Föderáció elnöki posztjáról!” – olvasható a Szentpétervár Semenovszkij kerületének önkormányzati képviselője által kiadott közleményben. „Az elnyomás miatt nehéz nyilvánosan megszólalni. Ezért kitaláltunk egy ilyen tömör szöveget” – mondta Ksenia Torstrem a The Insidernek.

Hozzátette: „A képviselőknek még nem tilos véleményt nyilvánítaniuk és az elnök lemondását sem tilos követelniük.

„A mi feladatunk az, hogy az emberek érdekeit képviseljük, és azt látjuk, hogy az emberek nem elégedettek. Az alkotmányunk szerint a hatalom forrása a nép. Én személy szerint nem értem Vlagyimir Putyin tetteinek indítékait. Azt hiszem, már nem maradhatsz sokáig hatalmon” – fogalmazott a képviselő.

Nyitókép: AFP

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bic441
2022. szeptember 16. 12:50
Ha Fideszes lennék én most szaladnék megelőzni Orbánt vagy valamelyik kis bohocót Putyeszbácsi faszát a számba venni. Miért kell egy vén botokszos narkos örűltet ajnározni? Elment az eszetekbe? Most bassza szét Európát,itt meg lassan szobrot kap... Tiszta örültek háza.
termx
2022. szeptember 13. 09:52
Az egészségi állapotra nincs jó hatással ha egy orosz képviselő putyin lemondását követeli. Szívroham, véletlen baleset, öngyilkosság?
formaegy
2022. szeptember 13. 09:44
"Tizennyolc moszkvai és szentpétervári önkormányzati képviselő ..." )))))))))))))))) Van aki nem pisili össze magát a röhögéstől? Moszkva 125 kerület, Szentpétervár 111 körzet - nem volt kedven utánanézni, hogy csak ezekben mennyi az önkormányzati képviselő. ))))))))))))) És ez csak Moszkva, és Szentpétervár. )))))))))))))) Jujjjjjjj, de nevetek. Ezt meglovagolni napokon keresztül...)))))))))))))))) "Tizennyolc moszkvai és szentpétervári önkormányzati képviselő ..." ))))))))))))))))))))))
Arkoon
2022. szeptember 13. 09:35
Jé leszakadt az emelet amin épp ez a 18 ember tartózkodott........ Orosz demokrácia: mondhatsz bármit amit megengedek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!