Szlovákiában egyre súlyosabb az energiaválság

2022. augusztus 21. 09:17

Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnök bejelentette, hogy az elnöki palotában új energiatakarékossági intézkedéseket vezetnek be.

2022. augusztus 21. 09:17
null

Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnök bejelentette, hogy az elnöki palotában új energiatakarékossági intézkedéseket vezetnek be a magas energiaárak miatt és a környezettudatos szemléletváltás érdekében.

Az okok egyértelműek. A hosszú távú éghajlati válság mellett jelenleg egy súlyosbodó energiaválsággal is szembe kell néznünk” – jelentette ki Caputová az Instagram-oldalára feltöltött videóban.

Ezeket szem előtt tartva a következő fűtési szezonban az elnöki palota hőmérsékletét 1-2 fokkal csökkentik, és a nyár végéig a közös helyiségek légkondicionálását is leállítják. A melegvíz-fűtést legfeljebb 50 Celsius-fokra csökkentik, és az épület éjszakánként 2 órával kevesebb ideig lesz megvilágítva, mint most – közölte a szlovák államfő.

Ezek az intézkedések túlmutatnak azon, amit már régóta teszünk a Zöld Iroda projekt keretében, amelynek köszönhetően 2030-ra mi leszünk az első klímasemleges közintézmény. Remélem, mások is csatlakoznak hozzánk”  – zárta mondandóját Caputová.

 

Nyitófotó: AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitipalmo
2022. augusztus 22. 22:35
Egyébként feltünő milyen gyér a forgalom a felvidéken
Gecorbi
2022. augusztus 22. 19:44
A tótok leköröztek bennünket. Szégyen,. O1G! Takarodj!
Netbakter
2022. augusztus 22. 06:23
Szlovákoknak is ( már) caput? Ezek szerint nekünk már rég caput.
Lajoss
2022. augusztus 21. 10:56
Mindenhol súlyos a helyzet..csak nálunk nem..Bruhaha..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!