Beidézte Orbán Viktort a román diszkriminációellenes tanács

2022. augusztus 12. 19:47

Egy román politikus a magyar miniszterelnök Tusványoson előadott, szerinte rasszista kijelentései miatt tett feljelentést.

2022. augusztus 12. 19:47
null

Alexandru Muraru román képviselő feljelentése nyomán beidézte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) – írta meg a Transtelex Asztalos Csabára, a romániai szervezet elnökére hivatkozva.

A liberális román politikus a magyar miniszterelnök Tusványoson elhangzott, szerinte rasszista kijelentései miatt tett feljelentést. Muraru szerint

Orbán beszéde olyan faji ideológiákból merít, amelyek több millió áldozatot követeltek a XX. században.

A Transtelexnek nyilatkozva Asztalos Csaba azt mondta, ha lehetett volna, hivatalból maga indította volna el az eljárást Orbán Viktor beszéde kapcsán, mint minden olyan esetben is tette, amikor a közérdek megkívánta, hogy a diszkriminációellenes tanács tisztázza az ügyet.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
esőember
2022. augusztus 14. 09:21
:D :D :D Gondolom más dolga sincs, minthogy az oláhokhoz menjen tárgyalni az diszkriminációról.
Gecorbi
2022. augusztus 13. 19:30
Fideszes Hernadit a horvát bíróság idézte be, de ezeknél nem szokás elmenni oda, ahol el is ítélhetik őket.
masikhozzaszolo
2022. augusztus 13. 13:18
Az az új önjáró löveg milyen messze lő? Át kell menni a Királyhágón? Vagy esetleg Bulgárián át? Ott mondták, Orbán jó miniszterelnökük lenne.
Apa1964
2022. augusztus 13. 11:51
Orbán Viktor ki merte mondani azt amit az eddig hatalmon lévő MAGYAR POLITIKUSOK eddig még nem mertek megtenni..megmondani! Minden IGAZI MAGYAR ember számára ez egy hős tett .....na végre! Kommunisták kussoljonak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!