Egy francia polgármester előre kifizettetné a Mont Blanc-ra induló hegymászókkal a temetési költségeiket

2022. augusztus 05. 16:24

A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy a francia adófizetők állják ezeket a költségeket.

2022. augusztus 05. 16:24
null

A franciaországi Saint-Gervais polgármestere, Jean-Marc Peillex szerint a hőhullámok miatt olyan rosszak a körülmények a Mont Blanc-on, hogy a hegymászóknak 15 ezer eurós kauciót kellene letenniük az esetleges mentési vagy temetési költségeik fedezésére.

Peillex szerint az életükkel játszanak, akik a figyelmeztetés ellenére Goűter útvonalon mentek fel a hegyre, ugyanis a hőhullámok miatt megnövekedett a sziklaomlások száma.

(A téli hóhiány és most a rendkívüli hőség meglazította a sziklákat, megnehezíti a hasadékokon való átkelést.)

Elmondta, hogy július 30-án

egy csapat románt találtak a legendás hegyen rövidnadrágban és edzőcipőben.

Egy rendőrségi helikopter hangosbemondón utasította őket, hogy forduljanak vissza.

Egy hegyi mentés átlagos költsége 10 ezer euró, a temetési költségek pedig elérik az 5000 eurót. A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy a francia adófizetők állják ezeket a költségeket. A BBC-nek azt mondta, hogy a letétről még nem hozott hivatalos döntést, de megvan hozzá a felhatalmazása.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. augusztus 07. 19:42
Hein c'est pas mal comme idée quand-meme :D
Nabakker
2022. augusztus 05. 18:52
OK. És mi a hír?
Rasdi
2022. augusztus 05. 18:16
Kifizettetni nem kellene, elég volna "letétbe helyezni". De ez jó pár "extrém sport" esetében is célszerű volna. Az űzésüket olyan "jogosítvány" szerű engedélyhez kellene kötni, aminek előfeltétele egy "temetési költség" jellegű letét. (Csak a címet olvastam. Miután a szöveget is, rájöttem, hogy "feltaláltam csőben a lyukat".)
budapesti
2022. augusztus 05. 18:09
Möszijő, gondolja meg kétszer is, mielőtt elindul... Indul? Akkor most legyen szíves átutalni a pénzt a temetése költségeire, amit letétbe helyezünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!