Órákig faggatta a vádesküdtszék Trump volt ügyvédjét

2022. augusztus 18. 06:08

A vádesküdtszék zárt ajtók mögött hallgatta meg Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét a 2020-as választások utáni eseményeket vizsgáló eljárásban.

2022. augusztus 18. 06:08
null

Rudy Giuliani szerda reggel érkezett az Atlantában, Georgia állam fővárosában működő 23 tagú testület ülésére, és helyi idő szerint délután 3 órakor távozott a bíróság épületéből a zárt ajtók mögött zajló meghallgatás végén. Ügyvédje újságírók előtt közölte, hogy tartják magukat a szabályhoz, mely szerint a vádesküdtszék ülésén elhangzottak titok tárgyát képezik.

Bob Costello annyit mondott, hogy a meghallgatás „kétségtelenül jól ment”, mindenki nagyon szakszerű volt, és udvarias.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint Rudy Giulianival a testület közölte, hogy a „nyomozás alanyaként tekint rá”. 

Ugyanez a testület beidézte Graham Lindsey republikánus szenátort is, Donald Trump közeli szövetségesét, akit szintén meg akar hallgatni a 2020 novemberében történtekről. Lindsey mentességére hivatkozva visszautasította az idézést, amit a múlt héten elutasított a bíróság, és kötelezte a vallomástételre. 

Az Atlantában ülésező vádesküdtszék egy kerületi ügyész, Fani Willis kezdeményezésére alakult és azt vizsgálja, hogy történt-e törvénysértés Georgia államban a 2020 novemberi elnökválasztás után, amikor Donald Trump a választás szoros eredményének megváltoztatását próbálta elérni Georgia államban.

(MTI)

Nyitókép: JEFF KOWALSKY / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. augusztus 18. 12:12
Biden Pelosi páros most is csalnak. Félidős választási csalás!
olajfa1
2022. augusztus 18. 12:02
A "A tanú" filmben is a "vádesküdszék" "kihallgatása során" felcseréték a "tanúvallomást" az "ítélettel"... és azt akarták betanítatni a "tanú"-val... :-D Szóval... "A DIVAT AZ NEM VÁLTOZIK CSAK VISSZA VÁLTOZIK"!!!...
zakar zoltán béla
2022. augusztus 18. 08:49
Vida-Bauer-....
Reszelő Aladár
2022. augusztus 18. 07:52
Ez egyre izzadtságszagúbb. Trump kb 7 éve bukkant fel az elnökjelöltek közt, azóta próbálják kicsinálni. Előbb, hogy ne lehessen elnökjelölt. De az lett. Majd utána, hogy ne lehessen elnök. De az lett. Majd utána, hogy megbukjon. De nem bukott. Majd utána, hogy ne válasszák újra. Ez bejött, mert momentán nem ő az elnök. Azóta azért küzdenek, hogy ne indulhasson újra. 2 impeachment sem ment át a hivatali idő alatt, most a capitoliumi zavargásokat próbálják ráhúzni, ahol volt 1,5 évük valami konkrétummal előállni, most pedig a levéltárban hivatkozva tartottak nála egy házkutatást. Persze a bűvésznek most nem a kezét figyeljük. A deep state elnököt csinált abból, aki már rég nem tudja milyen rendezvényen van és alelnököt abból, akiről szintén tudható, hogy népszerűség híjján nem autonóm figura. Vagyis az igazán félelmetes kérdés: valójában ki vezeti az USA-t? Mondjuk ezt is kb tudjuk. Meg azt is, hogy a mostani kurzus nem demokratikus és abszolút nem az embereket szolgálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!