Borrell szerint valójában hatékonyak az Oroszország elleni szankciók, csak még várni kell egy kicsit

2022. július 17. 12:50

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint a szankciók stratégiai türelmet igényelnek, mert hosszú időbe telhet, amíg elérik a kívánt hatásukat.

2022. július 17. 12:50
null

Josep Borrell Fontelles több Twitter-bejegyzésben mondta el a véleményét az Oroszország elleni szankciókról. Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint sokan kérdezik, hogy ezek hatékonyak-e. Azt írja, a válasz egyértelműen igen.

Oroszország ukrajnai inváziója óta az EU hat szankciócsomagot fogadott el. Intézkedéseink közel 1200 magánszemélyt és csaknem 100 szervezetet érintenek Oroszországban, valamint jelentős számú gazdasági ágazatot – fogalmaz. A szankciók jelentősen sújtják az orosz gazdaságot, megfosztva azt a pénzügyi piacokhoz és a fejlett technológiai termékekhez való hozzáféréstől, megbénítva az olajipart, a légitársaságokat, a hadiipart és az autóipart.

A főképviselő ugyanakkor elismeri, hogy az Oroszországtól való strukturális energiafüggőségünk csökkentése nehézségeket okoz, de sokat számít, mert ez a függőség akadályozta egy erős európai politika kialakítását Moszkva agresszív fellépéseivel szemben. A szankciók a politikai fellépés fontos eszközei, amelyek stratégiai türelmet igényelnek, mert hosszú időbe telhet, amíg elérik a kívánt hatásukat.

(Fotó: Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az EU és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletére érkezik, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozójának keretében tartanak Brüsszelben az esemény első napján, 2022. június 23-án.MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
axel2552
2022. július 17. 23:27
Hogy is volt kicsit módosítva? a stratégiai türelmetek majd a sírban lesz ha megfagytok télen , vagy mi mert elveszitek azt amiért minket szídtatok.
kukasmacska
2022. július 17. 22:25
Én hiszek a főképviselő úrnak. Rendben van, 3-6-15 hónap múlva működni fog a dolog. Csak egy kérdésem van: addig az oroszok türelmesen várnak?
Vakfolt
2022. július 17. 21:14
"Borrell szerint valójában hatékonyak az Oroszország elleni szankciók, csak még várni kell egy kicsit" Addig várjál ott, amíg én neked bicskát hozok.
Boruss Demeter
2022. július 17. 21:04
Hírek 2050-ből: -A globális átlaghőmérséklet 1,9 fokkal emelkedett, Greta Thunberg szepukut követett el. -Németország megnyitotta 1000. szénerőművét, amely csak ideiglenes fog működni. -Orosz-Kínai űrkutatási projekt keretében az emberiség elérte az Alpha Centaurit. -Joseph Borell dédunokája bejelenti, hogy az Orosz Impérium ellen hozott szankciók most már bármelyik pillanatban éreztethetik a hatásukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!