Lengyel EP-képviselő: Hol van a régi Orbán Viktor?

2022. június 13. 19:22

„Egyszerűen nem ismerek rá a fiatal liberális demokratára, akit annak idején annyira csodáltunk” – mondta a politikus.

2022. június 13. 19:22
null

„Régi barátom, OrbánViktor azzal kezdte politikai karrierjét, hogy szenvedélyes beszédet tartott a hős magyar miniszterelnök, Nagy Imre újratemetésén, aki a maga idejének Volodimir Zelenszkije volt” – mondta Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő egy interjúban.

A korábbi lengyel külügyminiszter elmondta, hogy szerinte Nagy Imre megkísérelte demokráciává tenni Magyarországot, de a próbálkozását keresztülhúzta az orosz invázió és megölték. Hozzátette, hogy most ugyanezt akarja Putyin Zelenszkijtől is. 

– tette fel a kérdést az interjúban. 

Radoslaw Sikorski kifejtette, hogy „a Marine Le Pen elnökválasztási kampányára szánt pénz egy magyar bankon keresztül érkezett, az olasz szélsőjobb pedig egyenesen Moszkvából kapott pénzügyi segítséget. Salvini úr még büszkén hirdette is a Putyin iránti elragadtatását”, miközben a lengyel Jog és Igazságosság tavaly ősszel két találkozót is szervezett ezekkel a pártokkal. A lengyel politikus szerint nem ezt tanulták Orbán Viktorral: „Ez nem az, amit Orbán Viktornak és nekem tanítottak az oxfordi Pembroke College-ben, ahová ő egy Soros Györgytől kapott ösztöndíj révén jutott el.

Nyitókép: MTI/EPA/Pawel Pieruszka

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2022. június 14. 12:11
Ungváron nem lengyel fasiszták gyújtogattak a Magyar Házra? Eléggé elferdültek mostanra ezek a derék lengyelek!
rókabácsi
2022. június 14. 10:56
ezek miért nem magukkal foglalkoznak! hát meg akarják ukrainának a háborútnyerni! ehhez nem kell orbán? vagy akkora nagy ember lett orbán?, hogy mindenki beszariktőle?
formaegy
2022. június 14. 09:14
O.V. köszöni szépen jól van!!!!!!!!! Tudjátok miért? Mert nem lett olyan büdös gyilkos náci, mint ti lettetek! Nem lett olyan büdös áruló, mint ti lettetek! Nem a büdös gyilkos nyugati nácik, és a világ legaljasabb gyilkosának az USA-nak a seggnyalója, mint ti lettetek! Büdös aljas gyilkos nácik vagytok! Igaza volt Izraelnek! Süljön ki a szemetek!
Rizsa
2022. június 14. 08:41
Orbán Magyarország élén van és két lábbal áll a földön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!