Tizenhárman meghaltak, több százan megsebesültek egy jordániai gázrobbanásban (videó)

2022. június 28. 10:45

Egy klórgáztároló konténer robbant fel egy kikötőben.

2022. június 28. 10:45
null

A helyi média jelentése szerint a mérgező klórgáz a jordániai Vörös-tengeri kikötőben, Akabában 13 ember halálát okozta, és több mint 260-an megsebesültek. A hatóságok tájékoztatása szerint a daru meghibásodása következtében szállítás közben leesett egy vegyszertároló konténer. A CCTV felvételein látható, ahogy

a konténer a levegőbe emelkedik, majd hirtelen ráesik egy hajóra és felrobban.

Az állami média hétfő este azt közölte, hogy a sérültek közül 123-at még mindig a helyi kórházakban ápolnak, a hírek szerint néhányan kritikus állapotban vannak.

A klór az iparban és a háztartási tisztítószerekben használt vegyszer. Normál hőmérsékleten és nyomáson sárgászöld gáz, de általában nyomás alá helyezik és hűtik tároláshoz és szállításhoz.

Nyitókép: YouTube

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. június 28. 22:09
Sokan vallják, nincsenek véletlenek...
B_kanya
2022. június 28. 12:37
Isten nyugosztalja őket és a többiek meg épüljenek fel minél gyorsabban. De így visszatekintve, mikor a szíriai állítólagos gáztámadásokról hazudoznak, nézzük már meg, 25 TONNA klór durrant szét és el lehetett előle FUTNI. Nem egy nyomorult 100 literes palack ölt meg több száz embert...
olajfa1
2022. június 28. 12:28
Már megint egy arab kikötőben történt az "érthetetlen robbanás"...
kohe
2022. június 28. 11:35
Szerencsétlen munkások! Klórgáztól meghalni nem a legszebb tündérmese... Béke poraikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!