Nemi erőszak vádja miatt nyomoznak az új Macron-kormány női minisztere ellen

2022. június 23. 19:15

A miniszter politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott, a beszámolók szerint a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak.

2022. június 23. 19:15
null

A párizsi ügyészség szerdán közölte, hogy két panasz alapján nemi erőszak vádjával indított vizsgálatot a francia fejlesztési és frankofóniai miniszter, Chrysoula Zacharopoulou ellen – számolt be a Reuters.

Az első feljelentést május 25-én nyújtották be, május 27-én el is rendelték a nyomozást. A második feljelentést június 16-án érkezett meg a hatóságokhoz. A Reuters szerint a miniszteri hivatal tisztviselői egyelőre nem reagáltak a hírre. A 46 éves Zacharopoulou képzett orvos, politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott.

A francia sajtó korábban arról számolt be, hogy a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak.

Hasonló problémákkal kell szembenéznie egy másik újonnan kinevezett miniszternek, Damien Abadrának is. A szolidaritásért és a fogyatékkal élőkért felelős miniszterre máris egyre nagyobb nyomás nehezedik, őt szintén két nő vádolja erőszak elkövetésével.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. június 30. 04:32
Na jo, a dugastol elfaradok. De egy szivattyu azert belefer!
kurucPista
2022. június 25. 00:53
Vállalnám ! azaz: mítú !
de France
2022. június 24. 18:38
Kiderült...
de France
2022. június 24. 18:37
Ez a legrészletesebb forrás: https://www.linternaute.com/actualite/biographie/2640215-chrysoula-zacharopoulou-accusee-de-viol-un-nouveau-temoignage-contre-la-ministre/ Ez a nő az endometriozis specialistája. A páciensek akik nőgyógyászati erőszakkal vádolják endometriózisban szenvednek. Ez az orvos a rendelőjében olyan fájdalmas vizsgálatokat folytatott, hogy a nők ezt sírva, valóságos megerőszakolásként élték át (öklével hatolt be a páciensekbe, brutális végbél vizsgálatokat csinált...) ezen kívül durván, empátia nélkül beszélt meddő nőkkel akik szintén sírvafakadtak. Darai Emile fennhatóság alatt dolgozott két párizsi kórházban is, Tenon, Trousseau. Darai ellen 25 nő tanúskodott nőgyógyászati erőszak miatt. A vizsgálat tart. Került az igazság a görög nevű ellen is, mert reflektorfénybe került a politika jóvoltából. Enélkül még mindig folytatná förtelmes orvosi gyakorlatát a kórház homályában, mert a nők nem panaszkodtak, habár jelentős fizikai és pszichikai traumatizmus érte őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!