Bemutatták Izrael új csodafegyverét (videó)

2022. június 22. 16:33

A harcjármű teljes mértékben robotizált, nehezen járható terepeken is jól halad, miközben a fegyverét is használja.

2022. június 22. 16:33
null

Az izraeli védelmi minisztérium hétfőn bejelentette, hogy elkezdi a fejlesztés alatt álló új, robotizált, pilóta nélküli harcjármű tesztelését több izraeli fegyvergyártó céggel – olvasható az Index cikkében.

A Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi kiállításon először bemutatott Medium Robotic Combat Vehicle (M-RCV) a minisztérium szerint több „korszerű technológiát” integrál, köztük egy páncéltörő rakétakilövőt, egy drónok szállítására és fogadására alkalmazott rendszert, amely nehéz terhek szállítására és fejlett manőverezésre egyaránt képes – írja a Times of Israel. 

A jármű egy drónt is képes befogadni

A szaktárca a közleményében egyebek között arról ír, hogy a gép mind éjszaka, mind pedig nappal bevethető, minden időjárási körülmény között megfelelően elboldogul, mindezekben pedig minimális operátori beavatkozást igényel, és azt is csak távolról, mert ember nem ül a gépezetben. 

A minisztérium közölte, hogy a jármű képes befogadni egy drónt „előremenő felderítő küldetésekhez”, valamint egy sor passzív érzékelővel rendelkezik, amelyeket az Elbit és a Foresight Autonomous fejlesztett ki. A tájékoztatás szerint a valós tesztelés várhatóan jövőre kezdődik. A minisztérium közzétett egy videót, amelyen jól látszik, hogy az M-RCV különböző,

nehezen járható terepeken is jól halad, miközben a fegyverét is használja.

A felvételen az is látszik, hogy a robotkar elindít egy pilóta nélküli felderítőeszközt. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bursty
2022. június 23. 14:09
ez valami rossz vicc lehet inkább
Nabakker
2022. június 23. 07:30
Nekem olyan mint egy mozgó céltábla. Magas, nagy homlokfelület ráadásul ráccsal, szóval nem tudom meddig bírná sima RPG-vel megküldve?
Wendriner
2022. június 23. 06:39
(Z)elenszkij hányat kapott már?
kozmosz
2022. június 23. 00:27
Ha izraeli, akkor csak csodálatos lehet. Biztos, hogy még héberül is tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!