Robbanás történt egy vegyi üzemben Szlovéniában

2022. május 12. 13:55

Tíz ember megsérült, egy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett.

2022. május 12. 13:55
null

Robbanás történt csütörtökön reggel a dél-szlovéniai Kocevje város Melamin nevű vegyi üzemében, tíz ember megsérült, egy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett – közölte a szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendőrség arra kérte a helyi lakosságot, hogy csukják be az ablakokat, és ne menjenek a szabadba. A gyár fölött sűrű füst gomolyog, a robbanás oka még tisztázatlan.

A tűzoltók és a mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A robbanás helyi beszámolók szerint olyan erős volt, hogy a közeli épületek lakói is érezték.

Vladimir Prebilic, Kocevje önkormányzatának polgármestere az N1 szlovén kereskedelmi televíziónak úgy nyilatkozott: rendkívüli helyzet állt elő, és jelenleg tanácskozik a válságstáb.

A robbanás következményeiről videó is készült:

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bacunayagua
2022. május 13. 14:44
Hát a tőke húsz fillérért +assza a biliárdgolyót is, ha arrébb nem gurul. Itthon történt, úgy 6-7 éve. A CÉG nevét mindenki ismeri, és nem akarok hitelrontási pert a nyakamba, mert láss csodát nincs róla sem papír alapú sem elektronikus feljegyzés! Sósavat fejtettek le a lúgtartályba. Ez ugyan nem robbant csak forrt, a keletkező hőtől és tönkrement úgy tíz tonna anyag, plusz hulladék ártalmatlanítás, plusz tartály mentesítés. Mindez miért? Mert a vízkezelő állomás automatizálása után a vegyésztechnikusokat kirúgták, akiknek addig jelen kellett lenni a lefejtéseknél, az anyagösszeférhetőséget vizsgálandó. Utána már hozzáértő hiányában a gyártósorról hívogattak ki egy-egy betanított melóst, hogy fejtse le a beérkező anyagokat, jelen esetben sósavat. Jellemző, hogy az egészet a szállító cégre illetve a sofőrre akarták rákenni. Ennyit a nagy nyugati, „magasabb rendű” technológiáról és annak „munka kultúrájáról”
kohe
2022. május 12. 18:57
Majd a zenebohóc az ENSZ közgyűlés díszvendégeként elmondja hogy "The Ghost of Kijiv" csinálta, mert egy Prokofjev zongoradarabot fütyörészett az egyik munkás, és figyelmeztet, hogy egyébként sem szavazta még meg Szlovénia a gázembargót, tehát további "balesetek" is várhtók. Az EU meg a zusa persze könnyes szemmel tapsikol majd mindenki legjobb barátjának Z-nek.
Ólat a trolloknak
2022. május 12. 14:13
Hát ha a gyárban azt gyártanak, amiről elnevezték, akkor ciánamid kiszabadulás várható..
olajfa1
2022. május 12. 14:01
Bammeg! A "tanácskozás közben" is vesznek levegőt az ott lakók!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!