Két orosz oligarcha is lemészárolta a családját, majd öngyilkos lett

2022. április 22. 08:38

Az egyik hétfőn, a másik kedden. Félelmetesen hasonló körülmények között.

2022. április 22. 08:38
null

Két orosz oligarcha is öngyilkos lett, miután lemészárolta a családját. Egyikük a Gazprombank egykori alelnöke volt; a másik oligarcha pedig Oroszország második legnagyobb földgáztermelője, a Novatek korábbi topmenedzsere. A két eset egymástól mintegy háromezer kilométerre történt.

Hétfő

Április 18-án Vlagyiszlav Avajev, a Gazprombank volt elnöke a lakásában megölte a feleségét, gyermekét majd magával is végzett. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az ok családi konfliktus lehetett. Julia Ivanova, a moszkvai nyomozóbizottság főbizottságának képviselője elmondta, hogy egy rokon talált rá a holttestekre, miután a család sofőrjétől és a dajkától megtudta, hogy nem tudják elérni őket telefonon és a lakásba sem lehet bejutni, mivel az ajtót belülről bezárták.

Kedd

Április 19-én Spanyolországban a rendfenntartó szervek három ember holttestére bukkantak a Girona tartományban található Lloret de Mar falu egyik házában. Kiderült, hogy Szergej Protoszenyát, a Novatek korábbi topmenedzserét találták meg, a feleségével és a lányával együtt. Az első vizsgálatok erőszakos bűncselekményre utalnak, miszerint

a férfi baltával ölte meg feleségét és lányát, miközben aludtak, majd felakasztotta magát a kertben.

A TASZSZ szerint Protoszenyának 400 millió eurós vagyona volt és Franciaországban élt, a család csak a húsvéti ünnepekre érkezett Spanyolországba. Az orosz oligarcha fia Franciaországban maradt, ő értesítette a rendőröket, mert nem tudta elérni családját telefonon.

Mindkét esetben tart még a nyomozás.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2022. április 22. 16:17
Bebukott a zelenszkij-színház, megkezdődött a nagytakarítás.
kata56
2022. április 22. 15:46
Jeffrey epstein... O meg a bortonben, szigoru orizet alatt is tudta magat megongyilkolni..ugye..
1902
2022. április 22. 14:55
Nyilván a ruszkik tették el őket láb alól. Ezt csak a nyugat fóbiás, orosz szopó emberek nem látják.
ancilla
2022. április 22. 13:21
Nyilván kiirtották őket. Majakovszkij óta ismerjük ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!