Kínának sikerült egészen látványosan légvédelmi rakétákat szállítania Szerbiába

2022. április 12. 08:50

A flottájuk egyötödét küldték Szerbiába a kínaiak.

2022. április 12. 08:50
null

Szombaton hirtelen hat kínai teherszállító katonai repülőgép tűnt fel Európa fölött a különböző légimegfigyelő alkalmazások térképein. A kínaiak gyakorlatilag a Y-20-as flottájuk közel egyötödét küldték Szerbiába, mint végül kiderült. A szállítógépek Belgrád nemzetközi repterén landoltak, ahol szorgos kipakolás kezdődött.

 

 

Bár a szerb elnök, Alekszandar Vucsics nem erősítette meg, de beszámolók szerint HQ-22 típusú légvédelmi rakétarendszert szállítottak Belgrádba. A belgrádi amerikai követség azonnal rosszallását fejtette ki,

úgy nyilatkoztak, hogy Szerbia ezzel az uniós integrációját veszélyezteti.

A követség szerint bár a fegyverbeszerzés önálló döntése az országoknak, a „kormánynak tisztában kéne lennie azzal, hogy milyen rövid- és hosszútávú hatásai vannak a kínai cégekkel kötött üzleteknek az ország korábban megfogalmazott csatlakozási céljaira”.

Nyitókép: Twitter

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. április 13. 09:43
Mi köze az amerikai külügynek Szerbia európai uniós felvételéhez. Blinken diktál ebben?
Málaga21
2022. április 12. 20:12
"A belgrádi amerikai követség azonnal rosszallását fejtette ki, úgy nyilatkoztak, hogy Szerbia ezzel az uniós integrációját veszélyezteti." Eddig legalább a látszatra adtak.
A közösség tagjaként
2022. április 12. 18:51
Essen a franc bele Amerikába, Inkább tarajost ugrom. Ready, Steady, Go! USA nem vagy olyan izgató. Hiába bömböli a rádió. Pár rongyos dollármillió,.... https://m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/29132/exotic/go-go-amerika-zeneszoveg.html
MrStokes
2022. április 12. 17:55
Biden Józsefnek mi a f@sz köze van a szerb beszerzéshez ?? Mi a f@szt aggódik az Eu miatt , amit pont most nulláznak le az amerikaiak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!