Teherautóval beszakították a dublini orosz nagykövetség kapuját, Moszkva bocsánatkérést követel

2022. március 08. 14:45

Az orosz külügyminisztériumba kedden bekérették Írország nagykövetét.

2022. március 08. 14:45
null

A tárca határozott tiltakozását fejezte ki a misszióvezetőnek, Brian McElduffnak a hétfői dublini biztonsági incidens miatt, amelyben egy teherautó, rendőrök jelenlétében, szándékosan beszakította az ottani orosz nagykövetség kapuját. A nagykövet figyelmét felhívták arra, hogy az ír rendvédelmi szervek tétlenek maradtak az ügyben. Moszkva hivatalos bocsánatkérést követelt Dublintól a történtek miatt, és az anyagi kár megtérítését. Az orosz külügyminisztérium emellett sürgette az incidens kivizsgálását és az elkövetők felelősségre vonását.

Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke elrendelte a dublini orosz nagykövetség elleni támadás kivizsgálását. A teherautó vezetőjét már korábban őrizetbe vették az ír fővárosban.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2022. március 09. 06:01
Hol vannak az Orosz fegyveres őrök? Próbálták volna az amerikai követséggel ezt megtenni. Már rég Guantanamo Bay-ben lennének egy csukjával a fejükön.
hakos
2022. március 08. 22:56
Nagy bátorság kell ahhoz, hogy az oroszokkal keménykedjenek Európa legtávolibb szigetéről... :D
Chardonnay99
2022. március 08. 21:21
Kultúra az van kérem, kíváncsi vagyok mi lesz legközelebb? Egy orosz agárt megbillogoznak Ukrajna felirattal? Ha valaki ennyire elszánt, miért nem megy önkéntesnek Ukrajnába? Talán kapna Z-től egy homlokpuszit is!
EszterMN
2022. március 08. 17:31
Álszent jóemberkedő dublini provokátor! Ha egy magyar ezt megtenné a budapesti amerikai követséggel, aknavetővel lőnék ki a demokrácia és az emberi jogok tengerentúli hősei. És még igazuk is lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!