Zelenszkij: Az oroszok a mentőkre is lőnek

2022. február 27. 10:19

„Brutális éjszaka volt, amikor az oroszok mindent megtámadtak, beleértve a mentőket is” – mondta Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi videójában.

2022. február 27. 10:19
null

Az ukrán egészségügyi minisztérium jelentése szerint 198 ukránt, köztük három gyereket öltek meg az „orosz agresszió” során. Rakétákkal lőttek szét egy lakóházat Kijevben. A védelmi minisztérium közlése szerint az orosz előrenyomulás „átmenetileg lelassult” az „erős” ellenállás miatt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma reggeli videóbeszédében azt mondta, hogy a tegnap éjszaka „brutális volt”.

Elmondta, hogy z orosz megszálló erők „polgári területeket támadnak meg”, olyanokat, ahol nincs katonai infrastruktúra. Zelenkszij hozzátette, hogy az orosz csapatok „mindent megtámadnak”, beleértve a mentőket is.

Korábban Oroszország azt közölte, hogy ma reggel delegáció érkezett Fehéroroszországba, hogy az ukránokkal tárgyaljon, Zelenszkij azonban elutasította ezt a lehetőséget, mondván, hogy

a minszki tárgyalások „lehetségesek lettek volna akkor”, ha Oroszország nem támadja Ukrajnát fehérorosz területről. 

Hozzátette: Ukrajna továbbra is nyitott a tárgyalásokra más helyszíneken, ahol „nem mutatnak agressziót az országgal szemben”.

Nyilatkozatát folytatva Zelenszkij azt mondta, hogy amit Oroszország tesz, az nem más, mint „bosszú” és szándékosan választottak olyan taktikát, hogy azzalfájdalmat okozzanak a lakosságnak. 

Hozzátette, hogy a világnak meg kell semmisítenie Oroszország szavazati jogát az ENSZ Biztonsági Tanácsában az ukrajnai inváziót követően.

Fotó: UKRAINE PRESIDENCY / AFP

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajtorján
2022. február 27. 19:29
Mentőkre, kórházakat lőnek, viszont a tank elé ugró gyalogoson nem hajtanak keresztül. Furák ezek az oroszok.
erdei nyezega
2022. február 27. 14:19
zselenszkij egy tetves népirtó liberálbolsevik usa nyalogató hulladék!.....ki kéne lőni oszt rendben volna minden!
annamanna
2022. február 27. 14:13
ADJÁTOK FEL ÉS BÉKE LESZ!
Járványfigyelő
2022. február 27. 13:36
Kíváncsi vagyok, honnan üzengeti ezeket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!