Orbán Viktor: Háborús helyzetben stratégiai nyugalomra van szükség

2022. február 27. 16:59

A miniszterelnök az orosz-ukrán háború kapcsán adott rendkívüli interjút a köztévének.

2022. február 27. 16:59
null

Orbán Viktor vasárnap délután rendkívüli interjút adott a köztévének. Beszámoltunk róla, hogy a miniszterelnök korábban kárpátaljai menekültekkel találkozott, amiről videó is készült„Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják” – közölte a kormányfő.

Ez a harmadik háború, amikor úgy adódik, hogy én vagyok Magyarország miniszterelnöke – kezdte az interjút Orbán Viktor, majd hangsúlyozta: Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia! Később kiemelte:

Stratégiai nyugalom. Most erre van szükség!

A miniszterelnök szerint a baloldal javaslataiban nincsen meg ez.

Arra a kérdésre, hogy változhat-e a magyar álláspont azt felelte: „A kérdés elméleti. Nem változhat, mert nincs olyan fegyver, amit nélkülözni tudnánk”.

A következő évtized a biztonságról szól!

– hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint nem kell atomtudósnak lenni, hogy különbséget tegyen a messzi muszlim országokból vagy a határon túli magyarok között, akik át akarnak jutni a határon. A miniszterelnök szerint a messzi országok menekültjeinek a hazájukhoz közelebb kell segíteni, a szomszédoknak viszont itt. Ez egy keresztény ösztön, Magyarország barátja Ukrajnának – mondta.

A szankciókkal kapcsolatos uniós álláspontról a miniszterelnök kifejtette:

Háború van. Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek!

A kormányfő szerint hazugság, „fake news” az, hogy Magyarország vétózta meg a döntést, miszerint Oroszországot kivegyék a nemzetközi utalási rendszerből (SWIFT). Ugyanakkor szerinte például Paks II. ügyét ki kell hagyni a szankciós kérdésekből, mert különben Magyarország fogja megfizetni az árát.

Orbán elmondta, hogy

amíg ő a miniszterelnök, a szankciók nem fogják veszélyeztetni az ellátások biztonságát, a magyar-orosz kapcsolatokat, valamint a rezsicsökkentést.

Arra a kérdésre, veszélyben vannak-e a magyarok, a miniszterelnök elmondta, hogy azzal kel és fekszik, hogy milyen döntéseket kell hozni, hogy biztonságban legyünk, illetve hogy „a háború árát ne velünk fizettessék meg”.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2022. március 04. 19:23
Új szót talált ki a felcsúti disznó.
jánosbácsi
2022. február 28. 09:32
Orbán nem küld fegyvereket mert nincs de azért sem mert szomszédos országról van szó, számolni kell azzal, hogy az oda küldött fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek Ukrajnába. Szerinte az ukránoknak küldött fegyvereket nem a megszálló oroszok ellen fogják használni, hanem a teljesen ártatlan és fegyvertelen magyar kisebbség ellen. :D Bammeg Orbán Viktor elkapott valamilyen kórt Putyintól , mert hát az sem viselkedik normálisan.
csabi57
2022. február 28. 04:56
Azt hiszem most van itt az ideje annak, hogy "Merjünk kicsik lenni." Csakhogy a megfelelő időpont kiválasztásához némi ész is kellene.
..--..
2022. február 28. 02:43
-zsoltkom- "Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek!" A nem okosnak lenni rész a Fidesz köreiben már teljesült. Vagyis, hogy nekik előírás, hogy stratégiailag hülyének és így kell egységesnek lenniük. Addig nyugszik stratégiailag Orbán, míg az oroszok szétlövik az ukrán magyarokat is. Aztán már kenheti a hajára Orbán az orosz kapcsolatokat, meg a rezsicsökkentést is. Hogy micsoda langyos egy magyar képviselet ez az Orbán... semmilyen eddigi sorsfordító forradalmakban képtelen lett volna résztvenni. Szépen megül a bokorban, amíg helyette megharcolják az ő élethez való jogát is. A világ és a magyarok szégyene ez az Orbán!! És mit csinál a hivatásos felházas katona Orbán Gáspár? Vajon hallgat a sunnyogó apjára... vagy mondogatja Orbán Viktornak, hogy gyáva vagy fater?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!