A lengyelek nem akarnak Oroszországban futballozni

2022. február 22. 17:21

A sportminiszter szerint a lengyel labdarúgó-válogatott a jelenlegi katonai és politikai helyzetben nem repülhet Oroszországba.

2022. február 22. 17:21
null

A Lengyel Labdarúgó Szövetség az európai szövetség (UEFA) hozzájárulását kéri ahhoz, hogy válogatottja az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezős mérkőzését semleges pályán játszhassa.

A lengyel sport- és turisztikai miniszter, Kamil Bortniczuk egy keddi rádiónyilatkozatában beszélt a varsói igényről, amelyet az ukrán-orosz viszony kiéleződésével indokolt. Közlése szerint

a lengyel labdarúgó-válogatott a jelenlegi katonai és politikai helyzetben nem repülhet Oroszországba. 

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, az Ukrajnába történő orosz bevonulás kapcsán a brit miniszterelnök kijelentette: a Bajnokok Ligája Szentpétervárra tervezett döntőjét is el kéne költöztetni, mondván: „Ki van zárva, hogy egy szuverén országot megtámadó Oroszország rangos focimeccset rendezzen”.

Jelen állás szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendezik Moszkvában, s az összecsapás győztese öt nappal később játszik a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával a világbajnoki részvételért. A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. február 23. 11:40
Szerintem is nálunk rendezhetik ott a sok új stadion. Üresen
illibernyák
2022. február 23. 10:38
Amilyen opportunista g&ci Döbrögi, figyeljétek meg hogy elsőként fog bejelentkezni a BL döntőre, ha elveszik a ruszkiktól.. Annyira gáz ez a csóka.
kaltran
2022. február 22. 22:42
Térdeljetek le, hátha hátbaveregetnek majd titeket.
Thorin
2022. február 22. 20:59
nem kötelező játszani, persze akkor a selejtezőt szépen bukják. mert az viszont nem opció, hogy a rinyaparti meghatározza a másik félnek, hogy hol játszon, amikor eldőlt másképp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!