Emmanuel Macron is Moszkvába utazott, az orosz-ukrán konfliktusról tárgyal Putyinnal hétfőn

2022. február 07. 07:59

Elemzők szerint komoly kockázatot vállal Macron, küldetése kínosnak bizonyulhat, ha üres kézzel tér haza.

2022. február 07. 07:59
null

Diplomáciai látogatást tesz Emmanuel Macron hétfőn Moszkvában, a francia elnök Vlagyimir Putyinnal tárgyal az orosz-ukrán konfliktusról. A Reuters cikke szerint 

Macron szeretne kötelezettségvállalást kérni az orosz elnöktől, hogy nem támadják meg Ukrajnát.

A találkozó előtt Macron többször is egyeztetett a nyugati szövetségesekkel, Joe Biden amerikai elnökkel, Boris Johnson brit kormányfővel, valamint Putyinnal és az ukrán vezetővel is. Kedden Kijevbe látogat a francia elnök.

Emmanuel szerint lehetséges az ukrajnai háború elkerülését célzó megállapodás, és jogos, hogy Oroszország felveti saját biztonsági aggályait. A Journal du Dimanche című napilapnak arról beszélt a francia elnök, hogy Oroszország célja „nem Ukrajna, hanem a szabályok tisztázása a NATO-val és az EU-val”. Szerinte Putyin nyitott lesz a szélesebb körű kérdések megvitatására a hétfői tárgyaláson.

Elemzők szerint komoly kockázatot vállal Macron, küldetése kínosnak bizonyulhat, ha üres kézzel tér haza. A látogatás egyik célja az lesz, hogy a francia elnök időt nyerjen és néhány hónapra befagyassza a feszült nemzetközi helyzetet.

„Az elnök számára ez egy lehetőség, hogy megmutassa vezető szerepét Európában” – mondta egy francia kormányzati forrás. Macron moszkvai és ukrajnai látogatására kevesebb mint három hónappal a francia elnökválasztás előtt kerül sor. Politikai tanácsadói potenciális választási nyereséget látnak benne, bár Macron még nem jelentette be, hogy indul-e a választáson.

Fotó: MTI/ EPA/ AFP/ Gerard Julien

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. február 07. 15:23
Mit összeröhöghet Putyin manapság. Az egész EU-n meg ezeken a balfaszokon. Egyik sem mert odamenni korábban, csak üzengettek. OV odament, tárgyalt nem üres kézzel jött haza, mostmár a balfaszoknak is mennie kell.
pipa89
2022. február 07. 11:44
Amit még nem ártana szem előtt tartanunk a jobb oldalon. Ne engedjük, hogy belekényszerítsenek minket Soros, a Wall Street vagy bármi kapcsán: a zsidózásba, antiszemita szövegelésbe. Engem speciel nem érdekel senkinek sem a származása, csak a tettei. Ha itt egy aránylag szűk pénzügyi csoport birtokol, és bitorol nagy vagyont és birodalmat épít... Azt a saját eszközeivel kell elkapni. Kutyaharapást szőrivel. Ha valaki extraprofithoz jut, extraadót kell kivetni rá ott, ahol a székhelye, leányvállalatai vannak. Bízom benne, hogy az "okoskák" tudják a megoldást erre a helyzetre és nem futunk bele olyasmibe, amiből nem lesz kiút.
pipa89
2022. február 07. 11:34
A dolog kicsit bonyolultabb. Az USA mindent megtett, hogy a német gazdaság és az orosz nyersanyag közé határt húzzon. Az mára mindenkinek egyértelmű, hogy az Európai Unió azért jött létre, hogy a német-francia piac felügyelje egymást, az USA-nak. Érdemes lenne kicsit utána járni, hogy a briteknél volt-e egy kis amcsi rásegítés a népszavazásra a Brexit előtt, mert gyanítom, hogy lehetett. A Brexittel és az ausztrál tengeralattjáró-üzlettel az amcsik megvalósították az angolszász hatalmat a tengereken. Ez azt is jelenti, hogy a feladatok oszthatók, nem köti le minden kapacitásukat a feladat. Ja, nem mellesleg kicsit a franciáknak is be tudtak tenni. A németek megkapták a Willkommenskulturt Sorostól, de hogy ez ne legyen gond, azért megkenték Soros-pénzzel a jobboldalt, így az enyhe balos irányt vett, és átment a németeken a dolog. Az amcsik vagy 10 éve bent vannak Ukrajnában, kormánybuktatással, fegyverüzlettel stb. Hogy a németeknek további problémát okozzanak, a belső piac ellen is befordították őket. Ezek vagyunk mi: Lengyelország, Magyarország stb. Hosszú távon ez újabb probléma lesz nekik ugyanúgy, ahogy nekünk is. Az ukrán-orosz konflikt előtt, azért bemozdították Kazahsztánt is és azon keresztül az oroszokat is, de nem sikerült feketébbre festeni Putyint. Összességében akár ki is szállhatna az USA a mostani helyzetből, mert jól megkevert mindenkit és ELÉRTE, AMIT AKART: NÉMETORSZÁGOT LEVÁLASZTOTTA OROSZORSZÁGRÓL, ÉS AZ OROSZOKAT KÍNA MELLÉ KÉNYSZERÍTETTE. Ha a németek olyan balgák, hogy most tovább szivatnak minket az EU-ban, annak rossz vége lesz. Összességében mit is csinált az USA? Megakadályozta, hogy létrejöjjön egy erős, kiterjesztett Európa, s ezzel együtt azt, hogy a nagy EURÁZSIAI EGYSÉG első lépése: Németország (EU) és Oroszország fúzionáljon. Miért, mert így próbálja megakadályozni, hogy KÍNA Egy út, egy övezet-gazdaságpolitikája akadálytalanul létrehozza az EURÁZSIAI EGYSÉGET: Franciaországtól Kínával bezárólag.
turáni sólyom
2022. február 07. 10:54
Putyin tudja, a franciákban nem lehet megbízni. Az orosz történelemben volt Napóleon és Krími-háború. Macron csak az időhúzásra játszik....reménytelenül. Február végén van a legjobb esély az invázióra! Márciusban felenged a fagy, jön a sár, minden marad a régiben. Putyin ezt is tudja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!