Felszámolják az Egyesült Államok legnagyobb halálsorát

2022. február 01. 11:11

A komplexumban per pillanat nagyjából 700 halálraítélt tölti büntetését.

2022. február 01. 11:11
null

Két éven belül felszámolják az Egyesült Államok legnagyobb halálsorát a kaliforniai San Quentin börtönkomplexumban, és más börtönökbe szállítják át a halálra ítélt rabokat – jelentette be Gavin Newsom kaliforniai kormányzó helyi idő szerint hétfőn este. Newsom határozottan ellenzi a halálbüntetés intézményét. A felszámolás folyamata már el is kezdődött.

Kaliforniában jelenleg körülbelül hétszáz halálraítélt tölti büntetését.

A San Franciscótól északra található San Quentin az egyetlen, kivégzőkamrával rendelkező börtön az államban. A szobát, amely 853 ezer dollárba került, sohasem használták. 

Az Egyesült Államokban 1978-ban vezették be újra a halálbüntetést. Kaliforniában azóta tizenhárom embert végeztek ki. 2006-ban felfüggesztették a halálos ítéletek végrehajtását, miután egy szövetségi bíró szerint a méreginjekció vélhetőleg alkotmányellenes.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2022. február 01. 13:41
Felszámolják a halásort: mindenkit kivégeznek....
Esvány
2022. február 01. 12:39
"Felszámolják az Egyesült Államok legnagyobb halálsorát .... s más börtönökbe szállítják át a halálra ítélt rabokat " Nem egyszerűbb lett volna végre kivégezni őket, ha egyszer az az ítélet?
ujujuj
2022. február 01. 12:01
Szerintem az volna a woke, ha szabadon eresztenék őket. Ha nem is mindet, legalább a négereket és a buzikat. Biztos újra értékes tagjai lennének a társadalomnak.
Mich
2022. február 01. 11:53
Ettől Amerika sokkal jobb lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!