Betiltották a dudálást a kanadai kamionosok tüntetésén

2022. február 08. 20:55

Sokaknak lett elege a tüntetők által keltett zajból.

2022. február 08. 20:55
null

A kanadai Ontario tartomány legfelsőbb bírósága feburár 7-én, hétfőn 10 napra ideiglenesen betiltotta a kamionos tüntetők dudálását, ami január 2. óta zengett a városban – számolt be a helyi sajtó. Hugh McLean bíró elutasította a tüntetők azon kérését is, hogy naponta legalább egyszer, délután ötkor öt percig nyomhassák a dudákat és kürtöket.

A dudálás egyetlen célja, hogy felhívja a figyelmet a tiltakozásra. Erre már nincs szükség, a közvélemény tisztában van azzal, mi történik”

– magyarázta döntését McLean. A tüntetés ráadásul ütközik azzal, hogy Ottawa lakóinak elidegeníthetetlen joguk van a csendhez. Mint mondta, az embereknek természetesen joguk van tiltakozni, azonban a szüntelen zaj akár helyrehozhatatlan halláskárosodást is okozhat.

Kamionos tüntetés: rendkívüli állapotot hirdettek Ottawában

A kanadai fővárosban több mint egy hete tüntetések zajlanak a koronavírus megfékezését célzó intézkedések és a védőoltással kapcsolatos szabályozás ellen. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Arindam Shivaani / NurPhoto / AFP 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. február 09. 12:34
NA MÉG EZ IS! Tisztára FASIZMUS!!! Na Kabul rózsája Timike! EZT KOMMENTÁLD!
zara
2022. február 09. 10:17
'helyrehozhatatlan halláskárosodást is okozhat.' nem mondod... és ez eddig nem volt igy, csak egy hete kezdődött... felháboritó amikor a magyar, média nem a szabadság oldalán van, azt is mondhatnám nem magyar... https://www.youtube.com/watch?v=km5Em_xz8RI
ujujuj
2022. február 09. 08:57
"A dudálás egyetlen célja, hogy felhívja a figyelmet a tiltakozásra. Erre már nincs szükség, a közvélemény tisztában van azzal, mi történik" Ha a bíró úrnak ez az álláspontja, akkor szeretném megkérdezni, hogyan vélekedik arról, hogy mondjuk a pride keretein belül egy napra megbénítják a belvárost. Mert azt hiszem, a közvélemény éppen eléggé tisztában van a buzijogokkal is.
arcademacho
2022. február 09. 00:17
nem ertem hogy nem kepesek par tucat tojast beszerezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!