Madridi csúcs: közös nyilatkozat született a külső fenyegetésekkel szembeni együttműködésről

2022. január 29. 18:03

A nyilatkozat kitér arra is, hogy az európai nemzetek hatástalannak tartják az európai uniós diplomáciát.

2022. január 29. 18:03
null

Közös nyilatkozatban szorgalmazták az együttműködést a külső fenyegetésekkel szemben európai jobboldali pártok, amelyek Madridban tartott kétnapos konferenciájuk végeztével adták ki nyilatkozatukat.

Az orosz katonai akciók Európa keleti határán a háború szélére sodortak bennünket.

Európa nemzetei között szükséges a szolidaritás, az elszántság és a védelmi együttműködés az ilyen fenyegetésekkel szemben” – fogalmazott a dokumentum, amelyet Jorge Buxadé, a spanyol Vox párt uniós képviselőcsoportjának vezetője ismertetett a konferencia utáni sajtótájékoztatón. A nyilatkozat kitért arra is, hogy az európai nemzetek hatástalannak tartják az Európai Uniós diplomáciát.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. január 30. 12:17
orban ma is felmosta a padlot a sajat, porazon rangatott csocselekjevel.
Vikijo
2022. január 29. 23:43
Az irodának az lehet a szerepe hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a jobboldali pártok számára az egységes szavazások érdekébeni, Ilyen szinten minden jobboldali pártot be lehetne vonni, hiszen szorosabb integrációra nincs lehetőség, Salvini nem is vett részt, persze sűrű belpolitikai programra joggal hivatkozhat.
DonCiccio
2022. január 29. 20:01
Addig amíg Ukrajna hadban áll nem lehet NATO tag. Ez orosz érdek és NATO adott szó még Gorbacsovnak, amire az oroszok meg emlékeznek ha a fényességes Nyugat ezt mosolyogva felejti is Tehát a közös nyilatkozat távolabb tolta az ukrán tagságot. Putyin poharát emeli.
tintapaca
2022. január 29. 19:48
Az USA katonai akciói Kelet Európában a háború szélére sodortak bennünket! Ez pedig az én nyilatkozatom! Elég volt a politikai impotenciából! Ki kell jelenteni, hogy nem óhajtunk háborút az oroszokkal, fel kell függeszteni a NATO-tagságunkat! 1849, az I - II. világháború, 1956 tapasztalatai megtanítottak bennünket arra, hogy az oroszok ellen nem lehet háborút nyerni. De ezt az európai történelem is igazolja Gusztáv Adolftól Hitlerig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!