Lauterbach: Nem lehet lazítani a korlátozásokat Németországban

2022. január 28. 13:06

Németország nem követi az angolokat és a dánokat.

2022. január 28. 13:06
null

„Egyelőre nem lehet lazítani a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban” – jelentette ki Karl Lauterbach, szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Tájékoztatóján Lauterbach hangsúlyozta, hogy Németország nem követheti a korlátozások nagy részét lebontó Anglia vagy Dánia példáját, hanem ki kell tartania a „konzervatív” járványkezelés mellett. Főleg az oltatlan idősek magas száma miatt szükséges az óvatosság – mondta a miniszter, rámutatva, hogy a hatvan éven felülieknél Németországban négyszer nagyobb az oltatlanok aránya, mint Angliában.    

Mint mondta, az ötödik hullám még nem tetőzött, és a napi esetszám az utóbbi napokban regisztrált 200 ezer körüli szintről akár 400 ezerre is emelkedhet. A védekezés azonban sikeres, ezt jelzi, hogy az idősek körében sokkal ritkábban fordul elő fertőzés, mint a fiataloknál. Lothar Wieler, a Robert Koch közegészségügyi intézet vezetője kiemelte: az omikron változat szétterjedése miatt elindult hullám erejét mutatja, hogy egyetlen hét alatt a lakosság nagyjából egy százaléka megfertőződött.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool/REUTERS/Christian Mang

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csao
2022. január 28. 19:24
Jomagam is Nemet korhazban dolgozom, Minden telen le van terhelve az intensiv osztaly,most sincs maskepp. Az agyak egyharmadat nem tudjak üzemeltetni,mert nincs eleg Apolo egy, az elözö egeszsegügyi miniszter alatt hozott törveny miatt.Tehat valahogy maguknak csinaltak a problemat,de ezt persze nem hangoztatjak.Ha a Politikat biralja az ember,akkor rögtön rasütik,hogy virustagado...fura egy nep. Szeretnek felni, masokat elitelni es rettegni. Kelet Europarol erdekes elkepzeleseik vannak.Jokat nevetek neha kinomban.
zara
2022. január 28. 15:48
nem lehet vagy nem akartok? svédo., fehéro. a teljes afrika bizonyitja h a korlátozások lófaszt se érnek, sőt ha nem csak a covidot vesszük figyelemben akkor kimondottan károsok...
VeJoLa
2022. január 28. 14:17
Lauterbach a németek halálmadara. Az RKI adatai hasraütésszerűek, ötödével több oltási igazolás van forgalomban, mint ahágy adag vakcinát beadtak, kötelezővé akarják tenni az oltást, mert ősszel hátha megint jön egy újabb variáns, és bár nyilvánvaló, hogy nem túlterhelt a német egészségügy, a németek nyomorgatása folytatódik. Akinek meg ez nem tetszik, az újabban az állam ellensége. -- És mainsteam szerint ő ma a legnépszerűbb német politikus.
BandiMandi
2022. január 28. 13:30
Ha a főnök nem mondja, a jó német nem tudja mit gondoljon. Aki gondolkodik az szélsőséges, vagy lengyel vagy magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!