Joe Biden: Februárban várható az orosz támadás

2022. január 28. 13:33

Az amerikai elnök erről ukrán társának beszélt a BBC szerint.

2022. január 28. 13:33
null

Joe Biden amerikai elnök szerint nagyon-nagy valószínűsége van annak, hogy Oroszország a következő hónapban lerohanja Ukrajnát – írtaBBC nyomán a 24.hu. Az elsődleges forrás a Fehér Ház.

A cikk szerint Biden magának az ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek beszélt az orosz támadásról, hozzátéve, hogy ebben az esetben a szövetségesekkel együtt határozott válaszlépésekre számíthatnak az oroszok.

Oroszország több mint százezer, nehézfegyverzettel ellátott katonát sorakoztatott fel az ukrán határnál, ám 

Moszkva tagadja, hogy támadást tervezne.

Az amerikaiak veszélyesnek érzik a helyzetet, ezért a héten hazaküldték Ukrajnából az ott dolgozó diplomaták családtagjait. Emellett az ott dolgozó amerikai állampolgárokat is megkérték, hogy hagyják el az országot.

A BBC felhívja a figyelmet, hogy nem ez lenne az első alkalom, hogy az oroszok megtámadnák Ukrajnát. 2014-ben a Krím-félszigetet foglalták el és annektálták és támogatást nyújtottak a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatistáknak, akik Donyec és Luhansz-megyékben nagy területeket tartanak ellenőrzésük alatt – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2022. január 29. 15:15
Ha jól emlékszem a szovjet Csernenko volt ilyen demens figura mint Biden. Belengeti itt az orosz támadást, provokálni akar, de Putyinnak sokkal több esze van. Az USA provokatív céllal küld csapatokat az Oroszokkal határos kelet európai országokba. Putyin nem fogja az orosz határt átlépni, de vérző fejjel fog elhúzni mindenki, aki ezt megteszi.
Osztap Bender
2022. január 29. 12:33
Joe Biden: Februárban várható az orosz támadás Tavaly februárban és Szíriában? Tata "agya" megint kihagyott. A szovjet párt és állami vezetés ilyen állapotában már rejtegette Brezsnyevet. Az indítógombnak és a tévének közelébe sem engedték.
KEZDŐ
2022. január 29. 11:20
Ennek a roggyant gyagyásnak van varázsgömbje?
setti54
2022. január 29. 07:26
Nagy csapat ez! A kanalas Maris meg a Sleeping Joe már el is döntötték, mikor legyen a háború! A baj, hogy nem értesítették sem az ukránokat, sem az oroszokat. Legalább a harci sisak szállítóit figyelmeztették volna, hogy szükség lesz még a nagy német katonai dudásra is. Ha már elvesztettek két vh. jobb három, mint kettő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!