Megcsappant Biden népszerűsége a fekete amerikaiak körében is

2022. január 25. 07:07

Tíz fekete bőrű szavazóból már csak mindössze hat támogatja most is a demokrata párti elnököt.

2022. január 25. 07:07
null

Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen – jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva.

Az AP a felmérést a NORC Center for Public Affairs Research közpolitikai és közvélemény-kutató intézettel közösen végeztette 2022 január 13 és január 18 között.    A kutatás szerint tíz fekete bőrű szavazóból mindössze hat támogatja most is a demokrata párti elnököt. Összehasonlításul:

Joe Biden elnökségének első félévében 90 százalékos volt ez az arány.    

„Annyira csalódott vagyok, hogy egyszerűen nem tudom, mit mondjak. Mióta hivatalba lépett (Biden), annyi mindent engedett megtörténni, hogy míg végre bevezetett egy intézkedést, az már elkárhoztatott” – mondta Hart, aki támogatta Bident a dél-karolinai előválasztásokon. 

Az összes megkérdezettnek csak 28 százaléka látná szívesen, ha a 2024-ben esedékes elnökválasztáson Biden újra jelöltetné magát, s ez az arány a demokrata párti szavazók körében is csak 48 százalékos. „Egy évvel beiktatása után Biden sokkal kritikusabb és pesszimistább közvéleménnyel néz szembe” – írja címében a felmérés.    

(MTI)

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ValakiValahonnan
2022. január 26. 17:41
Maszkírozza magát feketére és vegyüljön el a BLM-közösségben, hátha rájön mi kell a népnek.
pipa89
2022. január 26. 12:12
Akkor végül lassacskán a woke és a cancel culture visszafelé sül el? :-D
szarcsi1
2022. január 26. 12:03
Rozoga öregember, (Sleepy Joe) Trumpnak igaza volt.
Gyzoltan
2022. január 25. 23:03
Igazad lehet aggályaidat illetően... Nyilván vannak, voltak furcsa fazonok, kik körül aztán "legendák" szövődnek, mert hát ki érti..? -na, ilyen fazon volt Merkel apja is, kiről itt-ott igazán furcsa dolgokat lehetett olvasgatni.., de akár Bajnai is e kategóriába sorolható.., de akár mások is, lehetnének kérdéseink...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!