Brüsszeli koordinációs iroda létrehozásáról állapodtak meg európai jobboldali pártok Madridban

2022. január 29. 17:49

Az iroda folyamatos együttműködésre teremtene lehetőséget az Európai Parlamentben a jobboldali pártok között.

2022. január 29. 17:49
null

Brüsszeli koordinációs iroda létrehozásáról állapodtak meg európai jobboldali pártok a Madridban rendezett kétnapos csúcstalálkozójukon – jelentette be sajtótájékoztatóján Jorge Buxadé, az eseményt szervező spanyol Vox párt uniós képviselő-csoportjának vezetője.  

Mint mondta, az iroda folyamatos együttműködésre teremtene lehetőséget az Európai Parlamentben a jobboldali pártok között, amelyek jelenleg három különböző frakcióhoz tartoznak, vagy függetlenek, de összehangolnák politikáikat, álláspontjaikat és „minden egyes párt szabadságát tiszteletben tartva” a szavazataikat is.    

A Megvédeni Európát címmel rendezett tanácskozáson 15 párt képviseltette magát 12 európai országból. Részt vett a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje is.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2022. január 29. 22:59
Iroda.:-))))))))))))) Geci ez nagyon komoly!:-))))))))))))))
péterx
2022. január 29. 19:09
A fontolva haladás ésszerű lépése!
Saksafar
2022. január 29. 18:57
Ez csak kamu lehet, Orbánt ha meg is hívják bárhová, az csak azért lehet, hogy alaposan elszigeteljék. Minél többen szigetelik, annál jobb. :))
Lajtorján
2022. január 29. 18:38
"Spanyol lapértesülés szerint Orbán Viktor is szerepel azon nyilatkozat aláírói között, amelyet az Európai Unió Madridban összegyűlt konzervatív és radikális jobboldali pártjai készítettek, s amely az orosz-ukrán határon kialakult helyzetért felelőssé teszi Oroszországot." https://index.hu/kulfold/2022/01/29/la-vanguardia-orban-viktor-is-alairta-a-nyilatkozatot-amely-elitelte-az-orosz-katonai-akciokat-ukrajna-hataraban/ Ezek után érdekes lesz az a látogatás Putyinnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!