Epstein-ügy: Az első tanúvallomások alátámasztják a szexuális visszaélések vádjait

2021. december 01. 19:07

Az áldozatok szerint Ghislaine Maxwell is részt vett a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekben. 80 évet is kaphat.

2021. december 01. 19:07
null

Hétfő óta tart a pedofíliával és szexuális visszaélésekkel vádolt és tavaly a börtönben öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein társa, Ghislaine Maxwell büntetőpere. Az egymást követő tanúvallomások szerint Maxwell bűntársa volt Epsteinnek a szexuális visszaélésekben.

Egyik áldozatuk a keddi vallomásában elmondta, hogy

Ghislaine Maxwell, Epstein kerítője és volt barátnője, többször részt vett a szexuális visszaélésekben,

amelyeket az üzletember 14 és 16 éves korú lányokon követett el. 

A Jane álnéven tanúvallomását előadó egyik áldozat a manhattani szövetségi bíróságon mondta el történetét. Amikor rákérdeztek, hogy miért hallgatta el a vele történteket, „Jane” úgy fogalmazott: „Hogy írnád le a történteket a barátaidnak vagy a testvéreidnek, mikor csak szégyent, undort és zavarodottságot érzel?”. Egy másik, állítólagos áldozat azt idézte fel, hogy Maxwell „betanította” őt, hogyan kell masszírozni Epsteint, majd a szexuális visszaélésekbe harmadikként bekapcsolódott ő is. 

Az áldozatok szerint Ghislaine Maxwell is részt vett a kiskorúakkal szembeni visszaélésekben

Az 59 éves Maxwell ellen hat vádpontban emeltek vádat. Ezek szerint 1994 és 2004 között

Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel és molesztált

az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A vádpontok között szerepel a „csoportos szexuális együttlét” is Epsteinnel és egy kiskorú lánnyal. A szegény sorsú, kiskorú lányokat pénzzel és állásígéretekkel hitegetve csábították magukhoz.

Maxwell – aki a rejtélyes körülmények közt 1991-ben meghalt brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya – eddig tagadta a vádakat, de amennyiben bűnösnek találják, akár 80 év börtönbüntetést is kaphat. Ügyvédjei szerint védencüket bűnbaknak használják, miután Epstein már nem él. Azt állítják, hogy „Jane” és a többi áldozat, aki szintén vallomást tesz majd a perben, rosszul emlékszik a történtekre, és pénzügyi haszon reményében sározná be Maxwellt.

Epsteint a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolta meg.

Epstein később rejtélyes körülmények közt meghalt – a hivatalos verzió szerint öngyilkos lett – a börtönben.

Epsteint korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le az Egyesült Államok északkeleti államában, New Hamsphire-ben, ahol egy kies házban bujkált. Egy szövetségi bíró elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.  Időközben a visszaélések áldozatainak egy részét kárpótolták egy pénzügyi alapból, amelyet Epstein vagyonából töltöttek fel. Egy év alatt több mint 121 millió dollárt osztottak szét mintegy 138 embernek.

A per további tanúvallomásokkal folytatódik. 

(MTI)

Borítókép: Johannes Eisele / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. január 07. 03:14
Majdnem egy éve szabadon működik több pedofil csoport a Facebookon https://szentkoronaradio.com/blog/2022/01/06/majd-egy-eve-szabadon-mukodik-tobb-pedofil-csoport-a-facebookon/ https://www.vadhajtasok.hu/2022/01/06/bemutatjuk-szabadon-tombolhatnak-a-pedofilok-a-facebookon https://www.facebook.com/groups/448295077014840/ https://www.facebook.com/groups/291216725695690 https://trashvod.com/w/5W3YopnwJQ1C1S6PGZcQAt https://youtu.be/cuMnzLvn9X8
kata56
2021. december 01. 21:52
Végtelenül undorító és gusztustalan az egész bagázs. Erre az "elitre" nem is érdemes szavakat vesztegetni. Hányinger az egész degenerált, ösztöneibe beragadt, lealjasult banda. Sajnos nem hiszek abban, hogy tevékenységükre méltó büntetést kapnak..max az örökkévaló- ságban. Ami viszont a velük kapcsolatos történetekben rendre előkerül: a velük kapcsolatba kerülő fiatal vagy gyermekkorú lányokat a saját szüleik adják oda vaagy el ezeknek a degeneráltaknak. Pénzért természetesen. Nem nem Thaiföldön , ahol ez ugyszólván normális, hanem a felvilágosult és hüdeerkölcsös aUSA-ban.. A szülőkkel lép Epstein vagy a nőszemély kapcsolatba, lényegében megvásárolják tőlük a gyerekeket. Nem nagyon értem, a szülők mér nem kerülnek a vádlottak padjára. Nem érdekel, hogy szegények voltak. Eladták a kölkeiket, pontosan tudva, mire.
Kristály
2021. december 01. 20:46
Most hol tartunk ??? Most verik az asztalt hogy legyen törvényes a pedofilia hogy a kis korúakat akkor lehessen megbaszni amikor egy pedofil buzeránsnak feláll . Nálunk az ellenzék most nem szavazta meg a védelmet.
villogókékfog
2021. december 01. 20:14
Kevés, kevés és kb 10 ezer évre visszamenőleg kevés. Itt az elitnek kell hullania, mint az ávónak 56 októberében. Ideológiai alapozójukat is ide lehet citálni javak újra elosztása címszó alatt. A neveket úgy is mindenki ismeri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!