CNN: Kína jó munkát végzett bizonyos vezetők fejében, mindenekelőtt Orbán Viktoréban

2021. december 07. 09:08

Az Európai Reformközpont külpolitikai igazgatója szerint Kína „sikeresen belógatja a sárgarépát azon tagállamok elé, amelyek boldogan megragadják".

2021. december 07. 09:08
null

Az EU egységes külpolitikájához a tagállamok egyetértésére van szükség, de Kína jó munkát végzett bizonyos vezetők fejében: mindenekelőtt Orbán Viktoréban, aki a Fudan Egyetem magyarországi tagozatát építené fel Budapesten – írta a CNN cikke, amely az EU és Kína viszonyával foglalkozott.

„Mivel az EU külpolitikája egyetértést kíván, kénytelen a leglassabb tagállam tempójában haladni” – idézte a cikk Ian Bond, az Európai Reformközpont külpolitikai igazgatóját, aki úgy fogalmazott, hogy Kína „sikeresen belógatja a sárgarépát azon tagállamok elé, amelyek boldogan megragadják".

Népszavazás lesz a Fudanról

A cikk szerint a Fudan-projekt erős tiltakozásba ütközött a nyáron és

a magyar kormány azóta bejelentette, hogy népszavazást tart a terv megvalósításáról. 

Bond azt is megjegyzi, hogy Donald Trump volt amerikai elnök népszerűtlensége Európában, valamint a Kínával szembeni nyílt ellenségeskedése arra ösztönözte az EU-t, hogy szorosabban működjön együtt Pekinggel abban az időben, amikor Európa aktívan Amerikától független külpolitikára törekedett, ez azonban a jövőben változhat.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almantal
2021. december 07. 17:34
A magyar választók 96%-ra Kádárt is megszavazta. Egyébként cseh kormányfő.
Daily
2021. december 07. 16:32
Vonuljon má ki az összes amerikai cég Kínából utánna böföghetnek az újságíróik. He-he
flesh ripper
2021. december 07. 14:20
A CNN kretén és aljas.
balbako_
2021. december 07. 14:15
A cinikusan aljas szöveg Kína „sikeresen belógatja a sárgarépát azon tagállamok elé, amelyek boldogan megragadják" azt jelenti, hogy Kína egyenlő kapcsolatokra törekszik a partnereivel, míg az USA és Németország pofátlan és nyers utasításokkal politizál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!