Lovasszobrot állítottak Merkelnek Németországban

2021. október 09. 21:30

Jellegzetes kéztartással és a jellegzetes nadrágkosztümjében üli meg a lovat a német kancellár.

2021. október 09. 21:30
null

Megdöbbentő látvány tárul az etsdorfi Tempel Museum látogatói elé: az épület előtt ugyanis a leköszönő német kancellár embernagyságú lovasszobra áll. Jellegzetes kéztartással és jellegzetes nadrágkosztümjében üli meg a lovat.

„Miért, miért?” – merül fel a kérdés mindenkiben, amire az alkotó direkt kitérő választ ad. Az ötletgazda Wilhelm Koch, aki évtizedek óta készít zavarba ejtő művészeti projekteket. Ez a munkája is szándékosan ellentmondásos. „Elismerés ez vagy irónia” – szegezte önnönmagának a kérdést Koch, aki természetesen tisztában van vele, hogy egy lovasszobor 2021-ben pont olyan abszurd, mintha lovaskocsik indulnának a Forma1-ben.

Fotó: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2021. október 11. 11:36
A "művész" tévedett, hiszen a ló nem fehér színű!
Hviezda
2021. október 11. 09:32
Az ember azt hinné, hogy nincs lejjebb. Erre itt van Merkel LÓvagina. Ennél még a Szörny Rt.-ben szereplő Mike Vazofszki is egy jópofa figura.
néhai Ch.Pilot
2021. október 11. 09:18
Nem is maga a lovasszobor abszurd 2021-ben, hanem, hogy: nő ül rajta, a lovon nincs lószerszám. És a hitelesség is kétséges, mert Merkel kancellárként végig fordítva ült a lovon.
zalai láma
2021. október 10. 21:41
Merkel tipikus szabadkőműves kéztartása....! ...amúgy tehenet lovon ülni még nem láttam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!