Reménykeltően folytatódtak az amerikai-orosz stratégiai konzultációk

2021. szeptember 30. 21:05

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva egy amerikai tisztviselő „intenzívnek és tartalmasnak, részletesnek és dinamikusnak” írta le a találkozót.

2021. szeptember 30. 21:05
null

Eredményesen, „intenzív és fontos eszmecserékkel” zárult csütörtökön az amerikai-orosz stratégiai konzultációk második fordulója, amelyen megállapodás született két kétoldalú szakértői csoport létrehozásáról, hogy előrelépést érjenek el a fegyverzetellenőrzés területén – közölték a küldöttségek.

Következhet a harmadik forduló

Az Egyesült Államok és Oroszország közös közleményében tudatta, hogy ezek a munkacsoportok az egyeztetések harmadik fordulóját követően ülnek össze.

Sokat tisztult a kép

A konzultációk eddig Szergej Rjabkov orosz és Wendy Sherman amerikai külügyminiszter-helyettes vezetésével zajlottak. A stratégiai párbeszédet – amelynek első fordulóját július 28-án tartották – a két fél kezdeményezte Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek szintén a svájci városban tartott június 16-i csúcstalálkozóját követően. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint Rjabkov csütörtökön úgy nyilatkozott: az eddigi egyeztetéseket követően

Az orosz küldöttség – tette hozzá – részletesen válaszolt az amerikai felet érdeklő kérdésekre, egyúttal megfogalmazott olyan kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban „valamilyen felvilágosítást szeretne kapni”. Egy meg nem nevezett magas rangú amerikai tisztségviselő az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva „intenzívnek és tartalmasnak, részletesnek és dinamikusnak” írta le a találkozót, de nem szolgált részletekkel.

(MTI)

Fotó: Mikhail Metzel / POOL / Sputnik via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cogito ergo sum
2021. október 01. 00:07
AHA! https://www.msn.com/hu-hu/hirek/politika/amerika-felsz%C3%B3l%C3%ADtotta-oroszorsz%C3%A1got-hogy-n%C3%B6velje-a-g%C3%A1zsz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1st-ukrajn%C3%A1n-kereszt%C3%BCl/ar-AAP03NS?ocid=msedgntp
néhai Ch.Pilot
2021. szeptember 30. 22:33
Vagyis újra felosztották a világot...
turáni sólyom
2021. szeptember 30. 22:32
Magyarországnak jó, ha javul az orosz-amerikai kapcsolat. Minket békén hagynak az amik.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!