Lengyel nők abortuszait finanszírozza Belgium

2021. szeptember 29. 19:44

A belga állam az Abortion Without Borders nevű szervezeten keresztül fizeti lengyel nők abortuszait, a szigorodó lengyel szabályozásra hivatkozva.

2021. szeptember 29. 19:44
null

A belga kormány részéről közölték: Belgium finanszírozni kezdi lengyel nők abortuszait – írja az Euronews

Kedden, amit egy nemzetközi szervezet a „biztonságos abortusz napjának” kiáltott ki, a belga egészségügyi és egyenlőségügyi miniszterek bejelentették, hogy tízezer euróval támogatják az Abortion Without Borders nevű szervezetet, amely olyan lengyel nőket támogat, akik nem férnek hozzá az abortuszhoz hazájukban.

„Izgatottan látjuk, hogy belga barátaink a határokon keresztül kinyújtják a kezüket, hogy segítsék azokat az embereket, akiket a büntető kormányok külföldre kényszerítenek abortuszellátásra” – jelentette ki Mara Clarke az Abortion Support Network nevű szervezet részéről.

Hozzátette: „Hálásak vagyunk és reméljük, hogy más ország is követni fogja Belgium példáját".

Sarah Schlitz, a belga genderegyenlőségi miniszter kifejtette: döntést hoztak, hogy „erős jelzést” küldenek a nőjogok szükségességéről Lengyelországban.

 

Nyitókép: Abortuszpárti tüntetés Wroclawban 2021 márciusában (KRZYSZTOF ZATYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP)

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letmeread
2021. szeptember 30. 06:54
"abortusz ellátás" Persze így kell hívni, minél könnyedebb esemény képe lebegjen a fiatal lányok szeme előtt. Belibbennek, ellátják és boldogan mehet haza. A valóságban it két elválaszthatatlan dolog van, a terhesség és a magzati élet. Ha a terhességet megszakítják, a magzat meghal, halálának oka a terhesség megszakítása. Persze ez többnyire fordítva történik: a magzatnak élettel össze nem egyeztethető sérüléseket okoznak, minek következtében meghal. Így a terhesség megszakad. Ez magzat gyilkosság. Erkölcsileg felvallalhatatlan, jogilag megengedett.
Kriszta67
2021. szeptember 30. 06:49
Az ott élő muszlim nőknek is szerveznek ilyen akciót? Vagy az népirtás lenne?
EszterMN
2021. szeptember 30. 05:17
A Sátánt Belzebubbal kiűzni nem lehet! Mondta Jézus. A sötét középkori lengyel abortusztörvényt belga magzatgyilkos kommandókkal orvosolni nem lehet.
1Szkeptikus
2021. szeptember 29. 23:12
Ez egy vitatható téma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!