A német kormány szerint orosz hekkerek támadják az országot

2021. szeptember 06. 16:39

A német szövetségi kormány nyomatékosan felszólította az orosz kabinetet, hogy haladéktalanul állítsa le a Németország biztonságát és a demokratikus akaratformálás folyamatát veszélyeztető informatikai támadásokat.

2021. szeptember 06. 16:39
null

Andrea Sasse, a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben, a kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy a szeptember 26-ai szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáshoz közeledve egyre gyakrabban tapasztalnak Bundestag-képviselők és tartományi parlamenti (Landtag-) képviselők elleni informatikai műveleteket, a többi között adathalász támadásokat.    

amely „évek óta ötvözi a hagyományos kibertámadásokat dezinformációs és befolyásolási műveletekkel” – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a támadások a Bundestag-választással összefüggő akciók, például „dezinformációs kampányok előkészítését szolgálhatják”.    

A támadások elfogadhatatlanok, és Németország biztonsága és a demokratikus döntéshozatali folyamatok veszélyeztetése mellett a német-orosz kapcsolatot is súlyosan megterhelik – mondta Andrea Sasse. Közölte, hogy a támadások haladéktalan leállításáról szóló követelést Miguel Berger külügyminisztériumi államtitkár is ismertette a napokban a német-orosz biztonságpolitikai munkacsoport (HAGS) Berlinben tartott ülésén.

(MTI)

Fotó: John MACDOUGALL / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LouieS
2021. szeptember 07. 08:01
Közeleg a választás. Oroszhekkerek! Óramű pontossággal.
Reszelő Aladár
2021. szeptember 07. 07:32
Mi si felszólítotuk a török portát annak idején... De milyen ország az, amelyik nem tudja magát minimálisan sem megvédeni? Légyszi ne bántsatok, mert én vagyok a homokzotó középhatalma. Az alsósokat simán kioktatom a világ dolgairól, de nyolcadikosoknek sose szólnék be.
Fila2020
2021. szeptember 07. 05:46
A CIA megsúgta a németeknek, hogy az oroszok állnak a kibertámadások mögött, mert az USA alapvető érdeke a német-orosz közeledés megakadályozása. Ki dezinformál kit?!
Harangláb
2021. szeptember 06. 21:10
Még mindig jobb, mint ha orosz tankok...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!